La prima ei apariție publică, după ce s-a scris că e prea slăbită, Regina Elisabeta a mers… să-și susțină calul


În ciuda vârstei sale înaintate, suverana Marii Britanii a găsit timp și energie pentru a participa la un eveniment ecvestru.


Dacă publicațiile din Regat o dădeau slăbită, obosită și incapabilă să-și mai exercite îndatoririle oficiale, iată că senioara Casei Regale a reușit, totuși, să-și adune forțele pentru a lua parte la un eveniment important în lumea echitației. Este vorba despre Royal Windsor Horse Show, cea mai mare competiție internațională desfășurată în Anglia, cu trei competiții ecvestre defășurate pe durata a cinci zile, de la care Regina Elisabeta nu avea cum să lipsească – așa cum nu a făcut-o în niciun an până acum!

Suverana, care a împlinit 96 de ani pe 21 aprilie, a insistat să ia parte la acest eveniment portiv major, știută fiind pasiunea sa pentru cabaline, dar și implicarea sa în cursele de cai. Astfel, la prima sa apariție publică, din luna martie încoace, Regina Elisabeta a mers… să-și susțină calul înscris într-una dintre competițiile de anul acesta.

Deși evenimentul avea loc în proximitatea Castelului Windsor, Regina a fost condusă la Arena Copper House din Home Park la bordul unui SUV Range Rover, din interiorul căruia a și urmărit o parte a competiției.

Royal Windsor Horse Show este evenimentul anual preferat al Majestății Sale și era de așteptat ca aceasta să ia parte, într-un fel sa altul – cu toate că a absentat de la un alt eveniment oficial major, deschiderea anuală a Parlamentului de la Londra, unde obișnuia să țină discursul ei tradițional.

Ca și la un eveniment precedent, Regina a apărut în fața mulțimii sprijinindu-se de un baston.

În tribune, ea i-a avut alături pe fiul său cel mic, Andrew, și Penelope Meredith Mary Knatchbull, contesă Mountbatten de Burma, care s-au bucurat împreună cu ea de trofeul câștigat de iapa Balmoral Leia.

FOTO: Profimedia

  • La prima ei apariție publică, după ce s-a scris că e prea slăbită, Regina Elisabeta a mers… să-și susțină calul

related posts

Modifică setările cookies