Laura Codruța Kovesi s-a măritat în secret. Cine e soțul fostei șefe a DNA


Laura Codruța Kovesi (49 de ani) a dezvăluit că s-a măritat a doua oară, în secret, și a spulberat zvonurile că partenerul ei ar fi un fost ofițer SPP. Procurorul-șef la Parchetului European a făcut lumină în relația ei privată, după ani de speculații.


Într-un interviu acordat spotmedia.ro, Laura Codruța Kovesi spune că s-a căsătorit „acum câțiva ani”, departe de ochii presei, cu un român pe care îl cunoaște de mulți ani. Ea a infirmat că bărbatul este un fost ofițer SPP, cum s-a speculat în mai multe articole de presă.

M-am căsătorit acum câțiva ani. Imediat după ce am preluat mandatul la Luxemburg. Este român, prietenul meu pe care l-am avut în România, a lucrat în privat, a fost o relație discretă, este un om extraordinar. Câteodată mă amuz că citesc în presă că sunt măritată cu fostul ofițer SPP. Nu este adevărat, ne amuzăm împreună pe subiectul ăsta”, a spus Kovesi în interviu.

Kovesi a mai fost căsătorită o dată, în perioada 2002-2007, cu antreprenorul sibian Eduard Kovesi. După divorț, ea a decis să-i păstreze numele de familie.

Cum a ajuns Codruța Kovesi una dintre cele mai puternice femei din România

Laura Codruța Kovesi s-a născut la Sfântu Gheorghe și a copilărit acolo până la 7 ani, când s-a mutat la Mediaș împreună cu familia. Tatăl ei a fost procuror, iar mama a fost profesoară.

Kovesi a jucat baschet de perfomanță până la vârsta de 22 de ani. La 14 ani a fost selecționată în echipa națională de baschet, iar în 1989 a fost vicecampioană europeană de cadete împreună cu echipa ei. 

La 33 de ani, Laura Codruța Kovesi a devenit prima femeie-procuror din România. De-a lungul anilor a primit numeroase distincții în țară și în afarăaei, printre care și  premiul oferit de Ambasada SUA „Femei curajoase din România”. În 2012 a fost decorată de către Traian Băsescu cu Ordinul Național „Steaua României”.

În perioada 2013-2018 a ocupat funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). În octombrie 2019 a fost numită procuror general al Parchetului European, mandat care expiră în 2026.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

  • Laura Codruța Kovesi s-a măritat în secret. Cine e soțul fostei șefe a DNA

related posts

Modifică setările cookies