Legătura neștiută a actriței Winona Ryder cu România. Tatăl ei are origini românești


Winona Ryder (50 de ani) are o legătură afectivă cu România, după ce în perioada 1991-1992 a filmat alături de Keanu Reeves pentru filmul „Dracula” (1992), al lui Francis Ford Coppola. Însă, actrița este apropiată de țara noastră datorită originilor tatălui ei, scriitorul Michael D. Horowitz.


Winona Ryder s-a născut în Winona, statul Minnesota, sub numele Laura Horowitz. La naștere, părinții ei i-au adăugat și numele orașului de baștină. Ulterior, actrița a preluat numele Ryder de la cântărețul Mitch Ryder, pe care tatăl ei îl aprecia mult.

Actrița din serialul Stranger Things are o legătură neștiută cu România, pe filieră paternă. Tatăl ei, Michael D. Horowitz (foto), provine dintr-o familie cu origini românești. Din câte se știe, mama lui Horowitz, Ethel Frankel, a fost evreică provenită din România, la fel ca toate rudele sale.

Tatăl lui Michael D. Horowitz, Sol Horowitz, și familia acestuia erau evrei ruși. Multe dintre rudele sale au murit în Holocaust.

Mama actriței Winona Ryder este scriitoarea Cynthia Palmer, cu care Michael D. Horowitz s-a căsătorit la o vârstă fragedă. 

După zece ani în care au locuit în Minnesota, membrii familiei s-au mutat în Petaluma, California, unde Winona a început cursurile de actorie. Primul ei rol a fost în filmul Lucas (1986), peliculă cu care a debutat sub numele de scenă Winona Ryder.

Winona Ryder, căsătorie accidentală cu Keanu Reeves 

În 1991 și 1992, când au filmat pentru Dracula, Winona Ryder și Keanu Reeves au fost căsătoriți de un preot român. Ceremonia a făcut parte din scenariu și era pentru film, însă, mulți ani mai târziu, cei doi și-au amintit că preotul era adevărat, deci la fel trebuie să fie și „sfânta taină a cununiei”.

În acea scenă, Francis (Ford Coppola – n.r.) a folosit un preot român adevărat. Am filmat până la capăt, toată ceremonia. Deci, cred că suntem căsătoriți”, a dezvăluit actrița în 2018.

Nu-ți amintești? A fost de Sfântul Valentin”, l-a luminat Winona Ryder, iar Reeves a concluzionat: „O, Dumnezeule, suntem căsătoriți”. Se pare că cei doi și-au jurat credință pe viață, în cadrul unei ceremonii cu preot adevărat, și nu și-au dat seama că acest lucru ar putea fi valabil și azi.

Winona Ryder a fost partenera lui Johnny Depp în perioada 1989 – 1993, după care a petrecut mult timp singură. În prezent are o relație de lungă durată cu designerul vestimentar Scott Mackinlay Hahn. Nu are copii și nu a fost măritată cu acte niciodată.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

  • Legătura neștiută a actriței Winona Ryder cu România. Tatăl ei are origini românești

related posts

Modifică setările cookies