MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, a donat 4 miliarde de dolari în ultimele 4 luni


Deși s-a ales cu o avere în urma partajului, MacKenzie Scott a reușit să-și sporească averea prin niște investiții inteligente. Acest lucru i-a permis să facă donații impresionante. 


Peste 380 de organizații neguvernamentale și fundații au fost sprijinite de MacKenzie Scott în ultimele 4 luni. Fosta soție a lui Jeff Bezos a donat nu mai puțin de 4 miliarde de dolari unor cauze nobile și unor proiecte menite să-i ajute pe oamenii afectați de pandemia de coronavirus.

Această pandemie a fost o bilă demolatoare în viețile americanilor care oricum se chinuiau. Pierderile economice și urmările din sănătate au fost mai grele pentru femei, pentru persoanele de culoare și pentru cei care trăiesc în sărăcie. Între timp, ea a crescut substanțial bogăția miliardarilor”, scrie MacKenzie Scott pe blogul ei.

Antreprenoarea de 50 de ani a dezvăluit cum s-a implicat ea în această perioadă pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. Începând cu luna iulie, MacKenzie Scott a cerut echipei sale de consilieri să identifice persoane care au avut de suferit de pe urma pandemiei și organizații neguvernamentale care au nevoie de ajutor.

Rezultatul ultimelor 4 luni au fost 4.158.500.000 de dolari în cadouri către 384 de organizații aflate în toate cele 50 de state, Puerto Rico și Washington DC”, a mărturisit filantroapa.

MacKenzie Scott a divorțat de Jeff Bezos în aprilie 2019, după un scandal de infidelitate. La partaj, ea a primit 4% din acțiunile companiei Amazon, fondată de Bezos. La vremea respectivă, activele sale valorau peste 35 de miliarde de dolari.

Până în iunie 2020, MacKenzie Scott reușise să-și sporească averea cu 12 miliarde de dolari. În prezent, antreprenoarea are afaceri și posesiuni estimate la 60,9 miliarde de dolari.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Imagini de colecție cu antrenorii de la Vocea României. Cum arătau în tinerețe

  • MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, a donat 4 miliarde de dolari în ultimele 4 luni

related posts

Modifică setările cookies