MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, a donat peste 2 miliarde $ în ultimul an, dar rămâne în top 10 cele mai bogate femei


În iulie 2020 devenea cea mai bogată femeie din lume, după ce acțiunile Amazon pe care le-a primit în urma divorțului de Jeff Bezos au crescut amețitor. Azi, MacKenzie Scott își permite să facă donații de miliarde de dolari și să rămână în top 10 cele mai înstărite femei din lume.


MacKenzie Scott nu a risipit averea cu care s-a ales în urma divorțului de Jeff Bezos, ba a și înmulțit-o considerabil. Fosta soție a miliardarului american și-a luat atunci angajamentul de a susține mii de cauze sociale. În trei ani, antreprenoarea de 53 de ani a împărțit 16,5 miliarde de dolari celor peste 1.900 de organizații non-profit care susțin cauze nobile la nivel mondial.

Zilele trecute, MacKenzie Scott a anunțat că în ultimele 12 luni a donat peste 2,15 miliarde de dolari către o serie de organizații neguvernamentale care au convins-o că ajută persoane și grupuri defavorizate. 

Mulțumesc tuturor celor din echipa extinsă care au făcut posibil să le ofere cadouri, 2.153.000.000 USD livrați de la postarea mea din decembrie trecut. Sunt inspirată de toate modurile în care oamenii lucrează împreună pentru a oferi reciproc bunăvoință și sprijin”, a scris filantroapa pe site-ul Yield Giving.

În ciuda actelor de binefacere, MacKenzie Scott rămâne în top 10 cele mai bogate femei din lume, cu o avere estimată de 30 de miliarde de dolari (locul 7). Iată clasamentul, conform revistei Forbes, actualizat în luna august 2023!

  • Locul 1: Francoise Bettencourt Meyers (L’Oreal) - 90,4 miliarde dolari
  • Locul 2: Alice Walton (Walmart) - 61,5 miliarde dolari
  • Locul 3: Julia Koch (Koch Industries) - 59 miliarde dolari
  • Locul 4: Jacqueline Mars (Mars, Inc.) - 38,3 miliarde dolari
  • Locul 5: Miriam Adelson (Las Vegas Sands) - 36,7 miliarde dolari
  • Locul 6: Rafaela Aponte-Diamant (MSC) - 31,3 miliarde dolari
  • Locul 7: MacKenzie Scott (Amazon) - 29,9 miliarde dolari
  • Locul 8: Gina Reinhart (Hancock Prospecting) - 27,1 miliarde dolari
  • Locul 9: Susanne Klatten (Altana, BMW) - 24,1 miliarde dolari
  • Locul 10: Iris Fontbona (Antofagasta plc) - 23,6 miliarde dolari

După divorțul de Jeff Bezos, MacKenzie Scott s-a căsătorit cu un profesor de științe. După nici doi ani de mariaj, fosta doamnă Bezos a decis să divorțeze de Dan Jewett, după ce l-a prins în compania altei femei.

Foto: Getty Images

related posts

Modifică setările cookies