MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, a renunțat la o sumă uriașă din averea ei


MacKenzie Scott condamnă concentrarea masivă de bani în mâinile câtorva oameni bogați. Fosta soție a lui Jeff Bezos a făcut încă o donație impresionantă și un apel la responsabilitate din partea celor care dețin averi colosale.


MacKenzie Scott a donat 2,7 miliarde de dolari, din averea sa de acirca 60 de miliarde, și a taxat inechitățile sociale care caracterizează vremurile moderne. Fosta soție a lui Jeff Bezos a anunțat că a renunțat la o sumă impresionantă de bani pentru a ajuta 286 de organizații neguvernamentale care până acum nu au beneficiat de finanțare pentru a derula proiecte sociale.

Oamenii care se luptă împotriva inechităților merită să fie în centrul atenției în poveștile despre schimbarea pe care o creează. Structurile sociale care umflă bogăția prezintă obstacole în calea lor. Și, în ciuda acestor obstacole, ele oferă soluții care ne avantajează pe toți”, a scris antreprenoarea pe blogul ei.

Citește și: Fosta soție a lui Jeff Bezos s-a recăsătorit cu un profesor. Cine e alesul lui MacKenzie Scott

Fosta soție a lui Jeff Bezos a atras atenția bogaților lumii că peste 700 de milioane de oameni de pe întreg globul trăiesc în condiții de sărăcie extremă și au nevoie de ajutorul celor care dețin putere, bani și influență.

Nu e prima dată când MacKenzie Scott donează sume importante pentru cauze nobile. În 2019 a semnat pactul Giving Pledge, la care au aderat peste 200 de miliardari ai lumii. Ei s-au angajat să renunțe la cel puțin 50% din averile lor în timpul vieții sau după moarte. 

În iulie 2020, Scott a direcționat 1,7 miliarde de dolari către diverse organizații neguvernamentale care derulează programe sociale. În decembrie 2020, alte 4,2 miliarde de dolari au fost donate pentru a ajuta 384 de organizații să-și ducă la bun sfârșit proiectele.

În prezent, MacKenzie Scott este a 22-a cea mai bogată persoană de pe glob, cu o avere de aproape 60 de miliarde de dolari.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:  

  • MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, a renunțat la o sumă uriașă din averea ei

related posts

Modifică setările cookies