Melania Medeleanu, reacție la noua lege privind interzicerea avortului în Polonia. ”Eu aș alege viața”


Mii de oameni au ieșit în stradă, în Polonia, după ce Tribunalul a anunțat că avorturile în cazul sarcinilor cu malformații sunt neconstituționale. Evenimentele au atras imediat și reacții aprinse în mediul online, unde părerile sunt împărțite.


Profund emoționată de ceea ce se întâmplă în Polonia, Melania Medeleanu a scris un mesaj pe pagina ei de facebook. Cofondatoarea Asociației MagiCAMP și mama a unui băiețel de aproape doi ani, Melania a dat de înțeles că este împotriva avorturilor și că, indiferent de situație, ar alege mereu viața:

”Eu as alege viata. Dar asta este alegerea mea. O alta femeie ar putea decide altfel. Si e dreptul ei sa decida asa cum crede de cuviinta.”

Melania Medeleanu mai spune că nu este bine să judeci o femeie care alege să nu aducă pe lume un copil pe care nu și l-a dorit sau despre care știe că are malformații.

Sa obligi o femeie sa nasca un copil cu malformatii, atunci cand ea simte ca nu poate duce o astfel de lupta e absolut inuman. Ma trezesc uneori speriata - daca fiul meu ar pati ceva? daca s-ar imbolnavi de ceva incurabil sau ar paraliza? Cum as putea sa merg mai departe? Dar cum ar fi sa stii deja, de cand il  porti in pantec, ca nu se va putea misca singur, ca nu va avea prieteni, ca va fi complet dependent de tine...Ce se va intampla cu el cand tu nu vei mai fi? Cum? Cum poti obliga o femeie sa treaca prin asa ceva?

Cand un individ se amesteca in viata atat de personala a unei femei, e o lipsa de educatie, bun simt, empatie. Cand un Guvern se amesteca in viata atat de personala a unei femei, e o condamnare”, mai spune Melania Medeleanu. 

Polonia se află printre țările cu cele mai stricte legi privind avortul. Înainte, în acastă țară, avortul era permis doar în caz de viol sau incest, sau dacă fătul punea în pericol sănătatea mamei. Recent, Tribunalul polonez a anunțat că avorturile în cazul sarcinilor cu malformații sunt neconstituționale. 

Sursă foto: facebook Melania Medeleanu

Vezi și: Miliția Modei by Costi Diță: ”Bebe Rehxa, un înger de fată”

related posts

Modifică setările cookies