Melinda Gates, acționară importantă la mai multe companii ale soțului de care divorțează


Bill Gates a făcut-o pe Melinda Gates acționară la companiile în care are mare influență, în zorii procesului lor de divorț. Cei doi au de împărțit o avere de circa 124 de miliarde de dolari, iar magnatul a făcut deja primele plăți.


Melinda Gates a primit circa 3 miliarde de dolari de la Bill Gates, de care divorțează după 27 de ani. Suma reprezintă acțiuni deținute în cadrul unor companii la care Bill Gates are mare influență, scrie Wall Street Journal.

Printre acestea se numără acțiuni la o companie producătoare de echipamente pentru brutării, la o companie producătoare de utilaje agricole și la Cascade Investments L.L.C., o companie de investiții controlată de Bill Gates și administrată de Michael Larson.

Bill Gates a anunțat public că i-a transferat acțiunile fostei sale soții, împins de reglementările legale. Conform legislației, Gates este obligat să anunțe orice schimbare în ceea ce privește acționariatul la Cascade Investments atunci când deține mai mult de 10% din numărul total de acțiuni.

Melinda Gates are azi o avere estimată la 70 de miliarde de dolari, mare parte din ea reprezentând activele deținute în cadrul fundației Bill & Melinda Gates. Fondată în 2000 de soții Gates, fundația este una dintre cele mai mari organizații din lume. Melinda Gates deține aici active de 46,8 miliarde de dolari.

Bill Gates s-a retras de la conducerea Microsoft la începutul anului trecut, după ce s-a aflat că a avut o relație amoroasă cu o angajată a companiei pe care a fondat-o. 

Melinda Gates a solicitat divorțul, susțin surse apropiate lor, din cauza acestei relații interzise.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

  • Melinda Gates, acționară importantă la mai multe companii ale soțului de care divorțează

related posts

Modifică setările cookies