Cum se întreține, ce meniu adoptă de arată atât de bine, trasă prin inel, cum a fost 2018 pentru ea și ce așteptări are de la noul an, Monica Davidescu a dat “din casă” pentru Perfecte.ro.
Monica, cum ai petrecut sărbătorile?
Ca de obicei, lângă familie. În ajun și de Crăciun mergem la surorile mele iar de anul nou vin ele la noi. Așa că am fost acasă și am așteptat colindătorii.
Cum e Dora în preajma sărbătorilor de iarnă? Ce cadouri și-a dorit?
Ca orice copil, Dora așteaptă mereu cu nerăbdare vacanța. E fericită când seara poate să stea puțin mai mult și e fericită că se poate juca toată ziua. Improvizează nenumărate jocuri cu păpușile, exersează singură dansurile pe care le-a învățat la cursuri, citește, se uită la filme. Moșului i-a scris o scrisoare în care i-a cerut jucării pentru ea, dar pune pe listă dorințele ei pentru ceilalți. Plăcerea ei e că în dimineața de Crăciun să citească ea bilețelele de pe cadouri și să le înmâneze.
Ce cadouri îți place să faci și ce așteptări ai tu de la Moș, de obicei?
Eu, în general, mă străduiesc să fac cadouri utile, iar de la Moș mi-am dorit sănătate pentru mine și pentru cei din jur. Încerc să nu-l împovărez pe Moș cu greutăți. Prefer să îl ajut.
Ce cadouri îți place să primești de sărbători?
Nu am pretenții. Nu mă deranjează dacă nu primesc cadouri de ziua mea sau de sărbători. Mărturisesc însă că atunci când primesc parfumul preferat mă înduioșez puțin.
Ai avut superstiții în noaptea dintre ani? Ți-ai pus dorințe, bani la ciorapi, te-ai sărutat sub vâsc?
Chestia cu banii e valabilă dar nu la ciorap ci în sân, sau în portofel. E bine să fie și în cont (râde). Și să nu te prindă anul nou cu datorii. Pupatul sub vâsc nu l-am înțeles niciodată devreme ce vâscul e un fel de ciupercă a unor copaci, adică o molimă pentru ei. De ce să mă sărut sub vâsc???
Ce îți place cel mai mult să mănânci cu ocazia sărbătorilor de iarnă?
De Crăciun e important să mănânci cu măsură. Fiind multe produse pe bază de carne, eu le ocolesc cu succes. Mă mulțumesc cu salate de icre sau de boeuf fără carne, sarmale de orez cu ciuperci și neapărat pește cu usturoi și mămăligă.
Ajuți la pregătirea mesei de Crăciun? Respecți vreo tradiție?
Absolut. Dintotdeauna am participat activ la preparatul mesei. În copilărie bunica ne-a învățat pe toate trei să facem sarmale, cozonaci, piftie. Cârnații și răciturile de porc erau făcute tot în familie cu câteva zile înainte, dealtfel e o întreagă artă și afumatul cărnii de porc sau preparatul garniței. Dacă am renunțat la carne nu înseamnă că am uitat să fac toate astea.
Dau cu mare plăcere o mână de ajutor surorilor care păstrează încă toate tradițiile. Nu am însă răbdarea suficientă pentru ornamente la mâncare. Nici desenatul pe salate sau pe tort, nici împăturitul șervețelelor în formă de sărbătoare…
Care sunt ritualurile tale de beauty? Cum îți place să te îngrijești? Mergi des la salon sau obișnuiești să ți faci singură diverse tratamente naturiste acasă?
Combinații la sfatul profesioniștilor. Salonul la care merg are câțiva oameni foarte devotați de la care primesc îngrijire și sfaturi de 14 ani. Fac tratamente cosmetice de întreținere o dată pe lună dar acasă, zi de zi am cremele și serurile de întreținere.
Cum arată meniul tău într-o zi normală?
Dau sfatul tuturor de a păstra ritmicitatea acestor trei mese, dar eu nu-l prea urmez. Dimineața doar cafea de orz și roșcove cu lapte. Eventual o plăcintă cu mere sau brânză. Prânzul dacă se nimerește pe la 3 după amiază, în general o supă/ciorbă, seara mănânc un singur fel de mâncare cu minim 3 ore înaintea orei de culcare. În timpul zilei ciugulesc morcovi, fructe sau dulciuri.
Ce nu mănânci niciodată și ce nu îți lipsește niciodată din frigider?
În general mănânc de toate, mai puțin carne, și nu îmi lipsesc niciodată fructele.
Cum a fost anul 2018 pentru tine? A ieșit bine bilanțul?
Da, a fost un an cu multe realizări, cu premiere, cu evenimente frumoase, cu multe spectacole. A fost un an al închiderii cercurilor. S-au concretizat și împlinit proiecte mai vechi. S-au eliminat oameni din aceste cercuri, făcând ca lucrurile să meargă la bun sfârșit, fără hopuri.
Ce îți dorești de la 2019?
Sănătate, ca de obicei. Cu toate că pornesc în noul an cu câteva proiecte în derulare, nu pot vorbi despre ele decât atunci când vor ieși la rampă. Superstiție. Nu vreau să vorbesc despre proiecte care ar putea să se oprească din evoluție din motive independente de mine. Aș promite fără să mă țin de cuvânt și nu îmi place.