Chioma Okoli, care are o mulțime de urmăritori pe Facebook, a scris într-o recenzie online că sosul dintr- cutie de Nagiko Tomato Mix, fabricat de compania nigeriană Erisco Foods, a fost „prea dulce”.

Doamna Okoli, în vârstă de 39 de ani, i-a îndemnat pe cei 18.000 de urmăritori să-și împărtășească propriile păreri despre sosul de roșii, dar nu s-a așteptat la atât de multe reacții.

O femeie care pretindea că este sora celui care produce acest sos a comentat la postarea doamnei Okoli, spunând: „Nu mai criticați produsul fratelui meu. Dacă nu-ți place, folosește altul sau apelează la serviciul pentru clienți”.

Doamna Okoli a răspuns: „Ajută-mă să-l sfătuiesc pe fratele tău să nu mai omoare oameni cu produsul său, ieri a fost prima dată când l-am folosit și este zahăr pur”.

La câteva zile după acest schimb de replici, ea a fost arestată de poliția națională nigeriană în timp ce se afla în biserică și dusă la închisoare, scrie metro.co.uk. CEO-ul Erisco Foods a intentat un proces împotriva ei.

Doamna Okoli a fost acuzată că a conspirat cu alte două persoane cu intenția de a „instiga oameni împotriva Erisco Foods Limited”, știind că informațiile menționate sunt false.

Dacă va fi condamnată, doamna Okoli, care este în prezent însărcinată cu al patrulea copil, ar putea petrece șapte ani de închisoare, după legile Nigeriei.

De asemenea, Erisco o dă în judecată pe doamna Okoli într-un proces civil pentru 2,8 milioane de lire sterline, după ce „mai mulți furnizori” au încetat să mai facă afaceri cu compania după postarea ei.

CEO-ul Erisco, Eric Umeofia, a declarat într-o emisiune de știri că „mai degrabă ar muri decât să lase pe cineva să-i păteze imaginea pentru care a muncit 40 de ani”.

De atunci, doamna Okoli a lansat două contraprocese împotriva companiei și a poliției nigeriene.

Cazul doamnei Okoli a ridicat probleme cu privire la libertatea de exprimare în Nigeria și a fost condamnat de Amnesty International. Organizația a transmis următorul mesaj: „Nimeni nu ar trebui să fie arestat doar pentru că și-a exercitat libertatea de exprimare. Arestarea lui Chioma Egodi demonstrează că, în ciuda faptului că autoritățile au făcut reforme în poliției, încă se mai practică arestările ilegale”.

Sursă foto: Pixabay, Facebook