Povestea adolescentei din Olanda care a ales să fie eutanasiată, după ce a fost abuzată și violată


Destinul tragic al unei adolescente din Olanda a făcut înconjurul lumii și cu siguranță, a mâhnit și a revoltat deopotrivă nenumărați oameni de pe mapamond. 


UPDATE: Ministerul Sănătății din Olanda are altă versiune

Ministrul Sănătății din Olanda, Hugo de Jonge, a declarat că tânăra nu a fost eutansiată, ci a murit din cauză că aceasta a refuzat să mai mănânce. Oficialul a afirmat într-un comunicat citat de Daily Mail că familia tinerei, care a încercat de mai multe ori să se sinucidă, a confirmat că aceasta nu a fost eutanasiată.

„Suntem în legătură cu familia sa, care ne-a spus că, în ciuda informaţiilor apărute în presa internaţională, nu este vorba despre eutanasie în acest caz. Trebuie acum să lăsăm familia să plângă în linişte moartea lui Noa”, a declarat ministrul Hugo de Jonge.

Noa Pothoven anunța săptămâna trecută, pe social media că „muri în 10 zile“.

Tânăra în vârstă de 17 ani a mărturisit că nu mai poate lupta cu traumele lăsate asupra psihicului ei de abuzul sexual, depresia și anorexia cu care se confrunta de la 11 ani. 

În cartea ei autobiografică, intitulată „Câştigând sau învăţând“, Noa a povestit că a fost agresată prima dată când avea 11 ani, la o petrecere de copii, iar la 14 ani a fost violată de doi bărbați. 

Ea a mai declart că inițial le-a ascuns părinților aceste lucruri timp mai mult alți, pentru că i-a fost rușine. Anul trecut, Noa, ar fi raportat polițiștilor despre aceste grave incindente, cu speranța că bărbații care au violat-o vor fi prinși și pedepsiși. 

Adolescenta a declarat pentru the Gelderlander în decembrie, anul trecut, că inițial i-a contactat pe cei de la Life End Clinic din The Hague fără ca părinții ei să știe. 

 

"Respir, dar nu mai trăiesc", a mărturisit adolescenta care i-a rugat pe toți prietenii săi "să nu mă convingă că nu este bine, aceasta este decizia mea și este definitivă. A iubi înseamna în acest cazm a lăsaa., a mai spus fata. 

Noa a spus că mama ei, Lisette "a fost mereu acolo pentru mine". Totuși, potrivit legii olandeze, mama ei nu a avut nici un cuvânt în decizia fiicei sale.

 

Ea a spus că dorește ca această carte să ajute copiii vulnerabili din Olanda, deoarece țara nu are clinici specializate unde tinerii pot fi tratați pentru traume psihice sau fizice.

 

Ministrul olandez, Lisa Westerveld, care a cunsocut-o personal pe Noa în decembrie anul trecut, a vizitat-o pe fata de 17 ani înainte de a fi eutanasiată.

 "A fost drăguț să o văd din nou, este, de asemenea, foarte ireal.  Noa a fost incredibil de puternică și foarte deschisă, nu o voi uita niciodată, vom continua lupta ei", a spus aceasta.

 

Conform legii olandeze, eutanasia este legală atâta timp cât este efectuată în conformitate cu standardele stricte descrise în Legea privind "Încetarea vieții la cerere și sinucidere asistată", care a fost adoptată în parlament în 2001 și a devenit lege în 2002 .

 

Chiar și copiii în vârstă de 12 ani pot fi eutanasiați în Olanda, dar numai după ce medicul este de acord că suferința lor este insuportabilă.

  • Povestea adolescentei din Olanda care a ales să fie eutanasiată, după ce a fost abuzată și violată

related posts

Modifică setările cookies