Povestea incredibilă a lui Stan Lee și a soției sale. Au fost căsătoriți timp de 70 de ani


Stan Lee și iubirea vieții lui, Joan Lee, au fost căsătoriți timp de 70 de ani.


Cei doi s-au cunoscut atunci când Stan Lee, legenda Marvel Comics, trebuia să o scoată pe prietena ei la o întâlnire. Joan, model de pălării, originară din Marea Britanie, și Lee s-au căsătorit pe 5 decembrie 1947 și de atunci au fost devotați unul altuia până la moartea ei, în 2017. Aceștia au avut doi copii: Joan Celia (care s-a născut în 1950) și Jan, care a murit la trei zile după naștere, în 1953.

Anul trecut, Stan Lee și-a amintit cum și-a cunoscut soția. După ce iubitul ei din copilărie s-a căsătorit cu alta, Joan Clayton s-a măritat, peste noapte, cu un soldat american, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, și s-a mutat la New York, unde era extrem de nefericită. Lee povestește ce s-a întâmplat apoi: 

Când eram tânăr, obișnuiam să desenez o fată. Trupul ei, părul ei, chipul. Așa îmi imaginam eu că trebuie să arate o fată. Femeia perfectă. Și când am scăpat din armată, cineva, un verișor de-al meu, știa un model de pălării. Și mi-a spus: Stan, este o fată drăguță tare pe nume Betty. Cred că ți-ar plăcea. Și ea ar putea să te placă pe tine. De ce nu te duci la ea să o inviți la masă. Bla, bla, bla.

 

Așa că m-am dus. Betty nu a răspuns la ușă. Dar a răspuns Joan, și ea era tot model. I-am aruncat o singură privire - ea era fata pe care o desenasem toată viața mea. Apoi i-am auzit accentul britanic. Și eu sunt înnebunit după accentul britanic! Ea mi-a spus: Pot să te ajut cu ceva? M-am uitat la ea și cred că am spus ceva nebunesc, de genul: ”Te iubesc”. Nu-mi amintesc exact. Dar oricum, am scos-o la masă. Nu am întâlnit-o niciodată pe Betty, cealaltă fată. Cred că am cerut-o pe Joan de soție în timpul prânzului”.

Curând, Joan a divorțat de soțul ei și, o oră mai târziu, un judecător o căsătorea cu Stan Lee.

În unele versiuni despre originea Fantastic Four, Stan Lee a dezvăluit că Joan a fost sursa lui de inspirație. Acesta era deprimat din cauza carierei sale (visul său cel mare era să devină romancier) dar și din cauza felului în care arătau pe atunci benzile desenate (în 1950, industria era dominată de povești de război, SF și dragoste, genuri căruia lui Stan nu-i plăceau) și se gândea să părăsească domeniul

Înainte să renunți”, i-a spus Joan, ”de ce nu scrii o bandă desenată de care să fii mândru?”. Așa s-au născut The Fantastic Four. 

În 1981, Stan și Joan Lee s-au mutat din New York în California, astfel încât Stan să se poate implica în proiectele Marvel. Joan și-a împrumutat vocea pentru două filme de desene animate, Fantastic Four și Spider-Man. De asemenea, aceasta a avut o scurtă apariție în X-Men: Apocalypse.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Pitassi (@peterpitassi) on

Joan Lee a murit în 2017, la vârsta de 95 de ani. În aceea zi, pe contul de Twitter al lui Stan Lee a apărut un desen cu ei doi împreună, ținându-se de mână în fața unui apus de soare. 

Stan Lee, creatorul universului Marvel, a murit ieri, 12 noiembrie, la vârsta de 95 de ani. 

Foto: Getty, Instagram

  • Povestea incredibilă a lui Stan Lee și a soției sale. Au fost căsătoriți timp de 70 de ani

related posts

Modifică setările cookies