Președinta Ungariei, Novák Katalin, în vacanță în Transilvania. Ce locuri a vizitat


Președinta Ungariei, Novák Katalin, se află într-o vacanță privată în România, conform conturilor sale de socializare. Ea a vizitat mai multe locuri din Transilvania și a postat imagini pe contul ei de Facebook.


Novak Katalin s-a oprit în Transilvania, după ce a vizitat capitala Italiei, Roma. Președinta Ungariei a postat imagini din județul Harghita, unde a vizitat orașul Gheorghieni, Lacul Roșu, comuna Feliceni și Valea Uzunului.

Șefa de la Budapesta s-a fotografiat alături de familie într-un cadru natural de vis, cu Lacul Roșu pe fundal. Miercuri, Novak Katalin a făcut un popas la cimitirul eroilor din Valea Uzunului, unde sunt înhumați 1.306 militari de naționalități diferite, căzuți pe front în Primul și al Doilea Război Mondial.

Valea Uzunului - no comment”, a scris Novak Katalin pe Facebook.

Această postare a atras atenția admiratorilor săi maghiari, care au avut reacții diferite când au văzut imaginle.

Trebuie să fie un sentiment înălțător și totodată trist să fii pe pământul strămoșilor noștri, îmbibat de istorie, sânge și suferință și să experimentezi toate astea. Sunt sigur că și el va simți la fel și cum au suferit ungurii din Transilvania pentru supraviețuirea ei”, a comentat cineva.

Agiți partidul etnic, Kató! Acum câțiva ani nici nu știai că există acest cimitir, acum ești în presupusa vacanță și pozezi acolo, să latre ultrașii români! Să fie o nouă emisiune între unguri și românii din Ardeal! N-ai putea să-ți petreci mai degrabă o vacanță la lacul Balaton? Și acolo îți poți permite prețurile, nu?”, a scris altcineva.

În altă postare, președinta Ungariei a dezvăluit că a gustat din bunătățile locului, vestitul kürtőskalács.

Dacă e Ardeal, e kürtőskalács”, a scris Novak Katalin în dreptul postării.

Novak Katalin a mai fost în România și în luna aprilie a acestui an, la Carei, unde a participat la festivitatea de inaugurare a statuii poetului maghiar Kölcsey Ferenc. Atunci, președinta Ungariei a fost huiduită de protestatari români, care au contestat vizita demnitarului maghiar.

Nemulțumiți de prezența sa, protestatarii au afișat bannere cu mesaje precum „Aici e România, aici e ţara noastră” și „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!”.

Fotografii: Getty Images/ Novak Katalin Facebook

Vezi și VIDEO:

  • Președinta Ungariei, Novák Katalin, în vacanță în Transilvania. Ce locuri a vizitat

related posts

Modifică setările cookies