Primăria Parisului, amendată pentru că a numit prea multe femei în posturi de conducere


Primăria orașului Paris a fost nevoită să achite 90.000 de euro din bani publici după ce a fost amendată pentru discriminare de gen. Conform primarului Anne Hidalgo, instituția a fost sancționată că a numit mai multe femei în posturi de conducere decât prevede legea.


Discriminare la Primăria Parisului. După ce decenii la rând s-au luptat pentru accesul femeilor în instituțiile publice, autoritățile de la Paris au considerat că s-a ajuns prea departe. Primăria Parisului a fost amendată cu 90.000 de euro pentru că a numit mai multe femei decât bărbați în posturi de conducere.

Instituția e condusă din 2014 de Anne Hidalgo, care susține că amenda a fost dată după numirile din 2018. Atunci, din cele 16 persoane promovate în funcții de conducere, 11 au fost femei și 5 bărbați. Conform Ministerului Serviciului Public, bărbații au fost discriminați în procesul de numire, încălcându-se astfel un decret din 2013, care susține că împărțirea posturilor trebuie să fie în proporție de cel puțin 40% pentru persoanele de același sex.

Aceste cifre ridicate contribuie substanțial la feminizarea funcțiilor de conducere”, a declarat ministrul serviciului public, Amélie de Montchalin.

De cealaltă parte, primarul Parisului, Anne Hidalgo, susține că amenda este absurdă.

Această amendă este absurdă. Ceea ce este frumos la birocrație este că nu are niciun pic de discernământ și, de aceea, îndrăznește orice. Trebuie să promovăm femeile cu determinare, deoarece înapoierea este încă destul de mare în Franța”, a spus Anne Hidalgo de la pupitrul Consiliului Local.

Primăria orașului Paris are în prezent 47% dintre posturile de conducere ocupate cu femei. Instituția nu va mai fi penalizată pentru discriminare, grație unei legi adoptate în 2019 care îi scutește de sancțiuni pe angajatorii care numesc prea mulți bărbați sau prea multe femei în funcții, dacă acest lucru nu produce un dezechilibru între locurile de muncă în cauză.

Sancțiunea de 90.000 de euro a fost plătită de primărie fiindcă penaliza o abatere din 2018.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Cum vor arăta sărbătorile de iarnă pentru Ștefan Iancu, actorul care l-a interpretat pe Răzvan în serialul VLAD

  • Primăria Parisului, amendată pentru că a numit prea multe femei în posturi de conducere

related posts

Modifică setările cookies