Prințesa Leonor a Spaniei a împlinit 13 ani. Cum se pregătește să devină Regină


Leonor, moștenitoarea tronului Spaniei, a împlinit, pe 31 octombrie, 13 ani.


Cu această ocazie, Leonor, care este fiica cea mare a Regelui Felipe și a Reginei Letizia, și-a sărbătorit ziua ținând primul ei discurs public. Aceasta a rostit un articol din Constituție. 

Citește și: Regina Letizia, apariție impecabilă alături de Prințesa Leonor și Infanta Sofia. Cât de frumoase au fost fetițele

”Am vrut ca primele vorbe pe care le rostesc în public, în această viață, să fie despre Asturias”. Cu mai puțin de 20 de cuvinte, regele Felipe IV a ținut primul său discurs ca prinț de Asturias în 1981. Acesta avea 13 ani - aceeași vârstă pe care fiica sa și moștenitoarea tronului, Prințesa Leonor, a împlinit-o azi.

Anul acesta, Leonor a început să intre, cu pași mici, în viața publică, în calitate de prințesă. În ianuarie, tatăl său, Regele Felipe, i-a înmânat Ordinul Lâna de Aur, un ”element de tradiție și continuitate”, conform palatului regal Zarzuela. Regele a descris acest act drept ”un pas simbolic, dar foarte important”, unul menit să amintească că ”o dată cu statutul de prințesă vin și îndatoririle”. Acesta este punctul de plecare al carierei lui Leonor ca moștenitoare a tronului.

În septembrie, Leonor a avut altă apariție publică, însă a fost o absență notabilă la gala din acest an a Princess of Asturias Awards. Acum, la împlinirea vârstei de 13 ani, aceasta a ținut primul său discurs public, recitând un paragraf din Constituție cu o voce puternică și un zâmbet în colțul gurii.

Leonor de Borbon y Ortiz mai are, totuși, câțiva ani buni până să preia tronul Spaniei. Tatăl său, regele Felipe, are doar 50 de ani și ar trebui să mai conducă țara pentru ceva vreme înainte de a-i ceda locul fiicei sale. 

Cu toate acestea, există două situații în care Leonor nu ar putea ajunge niciodată în cea mai înaltă poziție în monarhia spaniolă: în cazul în care mama ei, Letizia (46 de ani) dă naștere unui băiețel, ori dacă părinții ei divorțează, iar tatăl ei se însoară cu altă femeie, care naște un băiețel. 

Foto: Getty

  • Prințesa Leonor a Spaniei a împlinit 13 ani. Cum se pregătește să devină Regină

related posts

Modifică setările cookies