Profeția lui Bill Gates: ”Următoarea pandemie va fi mai gravă decât Covid”


Miliardarul Bill Gates a făcut un nou avertisment către toate guvernele lumii. Fondatorul Microsoft spune că „este posibil să apară pandemii mult mai grave faţă de COVID-19”.


El face apel la guverne să contribuie cu miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru următoarea epidemie globală. Fondurile să fie folosite pentru a combate viitorii agenți patogeni și pentru a crește proviziile de vaccinuri.

Bill Gates susține, într-un interviu pentru Corriere della Sera, că omenirea trebuie să se pregătească pentru alte pandemii care vor fi mult mai periculoase pentru oameni decât Covid. 

El a făcut această afirmație în contextul în care, la nivel mondial, doar națiunile bogate își permit tratamente medicale în astfel de situații .Investițiile în pregătirea pentru o viitoare pandemie ar putea fi utile și în abordarea problemelor de sănătate globale existente precum crearea unui vaccin pentru HIV și a unor vaccinuri mai bune pentru tuberculoză și malarie.

 

Viitoare pandemii vor lovi omenirea

Filantropul a declarat că, deşi variantele Omicron şi Delta ale coronavirusului au fost unele dintre cele mai transmisibile virusuri văzute vreodată, lumea ar fi putut avea de înfruntat un agent patogen care să provoace o rată mult mai mare de decese sau forme grave.

Eforturile în prevenție ar putea scuti pe viitor daune mult mai mari după explozia unei noi pandemii.

„Când vine vorba de a cheltui miliarde pentru a salva trilioane în daune economice și zeci de milioane de vieți, aș spune că este o poliță de asigurare destul de bună”, a declarat Bill Gates.

Fundaţia Bill & Melinda Gates şi Wellcome Trust din Marea Britanie oferă 300 de milioane de dolari Coaliţiei pentru inovaţii în domeniul pregătirii pentru epidemii, care a contribuit la formarea programului Covax, ce s-a ocupat de furniza vaccinuri în ţările cu venituri mici şi medii.

Organizația încearcă să strângă 3,5 miliarde de dolari, întrucât își propune să reducă timpul necesar dezvoltării unui nou vaccin la doar 100 de zile.

Wine Trips România S2E9 | Mircea Radu a aflat secretul vinurilor albe și rose ale Cramei Jidvei

related posts

Modifică setările cookies