Rafael Nadal suferă de o boală rară și incurabilă: "Este o durere care vine şi pleacă"


De ani de zile, Rafael Nadal îndură un calvar din cauza problemelor de sănătate. Spotivul suferă de o maladie care îi afectează grav performanțele de pe teren, dar și viața de zi cu zi.


Rafael Nadal, numărul 4 mondial, a explicat că are "din nou dureri la picior", după meciul pierdut joi, în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Roma în faţa canadianului Denis Shapovalov (16 ATP), cu 1-6, 7-5, 6-2, cu zece zile înaintea debutului competiţiei de la Roland Garros.

Tenismenul a fost nevoit să părăsească turneul din capitala Italiei, unde viza al 11-lea titlu. Rafa a confirmat că este din cauza aceleiași probleme la picior care revine periodic din 2005 și l-a adus de mai multe ori în pragul retragerii definitive.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Sindromul Müller-Weiss, o boală foarte rară care i-a adus multe necazuri tenismenului

"Nu m-am accidentat, sunt un jucător care trăieşte cu această accidentare. Nu este nimic nou. Asta este", a afirmat Nadal.

Rafael Nadal fost diagnosticat în 2005 cu sindromul Müller-Weiss, iar atunci doctorii i-au zis că nu va mai putea juca tenis. Starul a urmat numeroase tratamente și a reușit să fie în top. Însă maladia este una complicată și incurabilă. În unele zile se simte bine, în altele șchiopătează și durerile sunt insuportabile.

Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss care antrenează o necroză a osului navicular. Această maladie rară este incurabilă şi din acest motiv jucătorul spaniol a fost nevoit să pună capăt sezonului 2021 în luna august, din cauza durerilor prea puternice.

El a revenit la începutul anului, cucerind trofeul la Openul Australiei, al 21-lea de Mare Şlem din carieră.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

"Din păcate, cotidianul meu este dificil. Dar şi aşa, încerc să fac cât pot mai bine. Evident, uneori îmi vine greu să accept situaţia. Este frustrant uneori când nu mă pot antrena normal timp de mai multe zile. Dar astăzi am reînceput să sufăr la mijlocul setului doi, iar la un moment dat a devenit insuportabil", a adăugat el.

"Este o durere care vine şi pleacă. Uneori mai puternică, alteori mai puţin. Astăzi (joi), a fost mai rău. Nu ştiu cum va fi peste două zile, peste o săptămână. Efectiv nu ştiu".

Ce avere are Nadal

Rafael Nadal este cel mai titrat jucător de tenis al tuturor timpurilor, după ce a obținut al 21-lea trofeu de Grand Slam din carieră, la Australian Open 2022. Rafael Nadal are o avere netă de 220 de milioane de dolari.

Foto: Profimedia

  • Rafael Nadal suferă de o boală rară și incurabilă: Este o durere care vine şi pleacă

related posts

Modifică setările cookies