Refugiata Yeonmi Park se teme pentru viața ei, după ce a vorbit despre regimul condus de Kim Jong-un„Sunt pe lista țintelor lui Kim Jong-un de mulți ani și îmi fac griji că vor încerca să mă omoare”. Asta le-a spus refugiata Yeonmi Park jurnaliștilor de la The Sun. 


Yeonmi Park se teme în permanență pentru viața ei, după ce a vorbit despre regimul brutal condus de dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. 

Tânăra de 27 de ani a reușit să fugă împreună cu mama ei din Coreea de Nord, în 2007, iar de câțiva ani este activistă pentru drepturile omului. 

Yeonmi locuiește la Chicago, dar se simte în permanență urmărită. “Sunt hack-uită. Primesc amenințări tot timpul”, a mărturisit tânăra, potrivit The Sun. Fata a mai spus că rudele ei au fost torturate după ce ea și mama ei au fugit din țară și că în acest moment nu știe câte dintre ele “mai sunt în viață”

Yeonmi a declarat că nu mai putea să ducă acea viață în care vedea oameni morți pe stradă sau era forțată să se uite la execuții. 

“Le cereau copiilor să meargă la execuțiile publice și îi puneau în primul rând, pentru că erau mai scunzi decât adulții”, a mai spus tânăra, care și-a angajat bodyguarzi pentru siguranță. 

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord (FOTO: Getty Images)

Yeonmi Park a devenit cunoscută după ce a ținut un discurs la summitul One Young World din 2014, de la Dublin, Irlanda. Discursul în care a vorbit despre evadarea din Coreea de Nord a avut 50 de milioane de vizualizări în următoarele două zile pe YouTube. Yeonmi Park a scris și o carte intitulată “Drumul către libertate. Autobiografia unei refugiate”, care s-a bucurat de mare succes. 

Fotografii: Getty Images / Instagram Yeonmi Park
 
  • Refugiata Yeonmi Park se teme pentru viața ei, după ce a vorbit despre regimul condus de Kim Jong-un

related posts

Modifică setările cookies