Snoop Dogg, o viaţă învăluită în ,,fum”. Tot ce trebuie să ştii despre rapperul american


Celebrul cântăreţ de rap Snoop Dogg a împlinit zilele trecute 48 de ani, iar cadoul cel mai apreciat a fost un ,,buchet” de 48 de joint-uri de cannabis. În acelaşi timp, americanul a devenit partener oficial al unui start-up israelian care promovează efectele benefice ale consumului de marijuana.


Considerat pe bună dreptate unul dintre cei mai de succes artişti din toate timpurile, Snoop Dogg este şi un personaj extrem de controversat, viaţa şi cariera sa fiind o alternanţă continuă de lumini şi umbre. Iată cum arată colecţia de evenimente care îl definesc pe Snoop Dogg:

*Numele său la naştere (20 octombrie 1971) a fost Cordozar Calvin Broadus Jr. Porecla Snoop Dogg a primit-o de la mama sa, datorită asemănării cu căţelul Snoopy, un beagle  din seria de desene animate Peanuts.

 

*Înainte de a se concentra pe muzica rap, şi-a încercat talentul la pian şi a cântat la o biserică baptistă din localitatea natală.

*După ce a terminat liceul, făcând parte dintr-o bandă (Crips), a fost arestat de câteva ori pentru posesie de droguri. Muzica a reprezentat ,,colacul de salvare”.

*Primul său nume de scenă, ca rapper, a fost Snoop Doggy Dog, calitate în care a fost remarcat de Dr.Dre şi chemat să cânte într-un videoclip, acesta fiind momentul zero în cariera muzicală.

*A urmat primul album propriu (coordonat de acelaşi Dr.Dre), în 1993. ,,Doggystyle” a avut un succes colosal în Bildboard-ul american, urcând până pe proma poziţie.

*În 1993, Snoop Dogg a fost acuzat de crima, după uciderea membrului undei bande de către bodyguardul său. După doi ani petrecuți acasă în arest, a fost declarat nevinovat pe motivul că omorul s-a produs în legitimă apărare.

*Al doilea album, ,,The Doggfather” (1996) n-a avut acelaşi impact, dar Snoop Dogg devenise deja un nume de referinţă în hip-hop.

*În paralel cu muzica, Snoop Dogg şi-a dezvoltat cariera de actor, de-a lungul timpului fiind distribuit în numeroase filme.

*Unul dintre videoclipurile sale (Snoop Dogg's Doggystyle), realizat în 2001, a fost folosit în industria pornogafică.

*În 1997 s-a însurat cu iubita din copilărie, Shante, cu care formează un cuplu şi în prezent, trecând peste o separare de câţiva ani (2004-2008). Cei doi au împreună trei copii, doi băieţi (Corde şi Cordell) şi o fată, Cori.

*Problemele cu legea l-au urmărit mereu. În afara arestărilor succesive pentru trafic de cocaină, Snoop Dogg a fost găsit vinovat şi pentru posesie ilegală de armă. 

*O schimbare radicală în viaţa sa a apărut în 2010, când, după o vizită în Jamaica, s-a convertit la rastafarianism, o mişcare religioasă care îl recunoaşte pe un fost împărat al Etiopiei ca încarnarea lui Dumnezeu.

 

*Ulterior, la sfatul unui preot, şi-a schimbat numele din Snoop Dogg în Snoop Lion. ,,Tu eşti lumina, tu eşti leul!” i-ar fi transmis respectivul preot. Americanul a revenit însă în scurt timp la prima poreclă.

*În 2015 a devenit primul artist de top care deţine o afacere cu cannnabis, înfiinţând propria marcă, Leafs By Snoop. În acelaşi an a creat o entitate media, Merry Jane, axată pe ştirile despre marijuana.

*În prezent are un angajat special pentru crearea joint-urilor de marijuana, pe care îl plăteşte cu 50.000 de euro pe an.

  • Snoop Dogg, o viaţă învăluită în ,,fum”. Tot ce trebuie să ştii despre rapperul american

related posts

Modifică setările cookies