„Sunteți minunate!”. Cine sunt gimnastele de aur ale României care au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatele Europene de la Budapesta


Echipa de junioare a României la gimnastică ritmică a atins o performanță istorică. Fetele au câștigat medalia de aur miercuri, 22 mai, la Budapesta.


Cea de-a 40-a ediție a Campionatelor Europene de Gimnastică Ritmică a început ieri, 22 mai, la Budapesta. Sfârșitul primei zile de concurs a adus României un rezultat istoric - medalie de aur în proba pe echipe la junioare.

Gimnastele pentru care a răsunat imnul României se numesc Amalia Lică și Lisa Garac. Cu un total de 125,100 puncte, Amalia Lică (15 ani) şi Lisa Garac (13 ani) au reușit să întreacă în clasamentul final echipele din Israel şi Azerbaidjan.

În spatele gimnastelor românce se afla o echipă de specialiști - în primul rând antrenoarele Adriana Mitroi și Alexandra Piscupescu sub îndrumarea Mariei Gîrbă, care este antrenor emerit, dar și coregrafi, psihologi și specialiști în recuperare.

Amalia Lică a oferit un spectacol plin de energie la proba cu cercul. Lică s-a calificat în finalele de la cerc (cu cea mai mare notă din calificări, 32,650 puncte). Gimnasta a mai cucerit în carieră alte două medalii la Campionatele Europene: aurul în 2022 la Tel Aviv și argintul tot la aceeași ediție.

Lisa Garac a dat dovadă de o expresivitate deosebită când a evoluat la proba cu mingea. La doar 13 ani, ea mai are în palmares o medalie de bronz la CM din 2023, organizat la Cluj-Napoca, dar și o altă medalie de bronz la European Cup din acest an de la Baku.


„Ce fete talentate și muncitoare alături de o antrenoare minunată! Să fiți sănătoase!”;

„Felicitări româncelor frumoase pentru tot efortul depus, sacrificiile făcute și rezultatele bine meritate! Mulțumim că ați reușit să ajungeți pe podium și să ne faceți țara și mai cunoscută!”;

„Sunteți minunate și ne-ați dăruit multă bucurie! Felicitări pentru munca voastră și a antrenoarelor voastre și pentru echipa care v-a susținut să realizați aceasta performanță!”, sunt doar câteva dintre mesajele românilor.

Competiția va continua joi,23 mai, începând cu ora 10:00, cu întrecerea senioarelor, calificările pentru concursul AA și finalele pe obiecte. În prima grupă vor evolua Annaliese și Christina Drăgan, iar diseară, de la ora 20:55 vom vedea finalele pe obiecte ale junioarelor Amalia și Lisa.

  • „Sunteți minunate!”. Cine sunt gimnastele de aur ale României care au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatele Europene de la Budapesta

related posts

Modifică setările cookies