Ultimul mesaj postat de Emma Neagu pe rețelele sociale. Concurenta Românii au talent a murit în Canada


Avea doar 15 ani și lupta cu o boală grea, cancerul osos. Emma Neagu, o tânără gimnastă originară din România a făcut senzație în prima ediție a show-ului Românii au talent, sezonul 9.


Emma Neagu a impresionat cu puterea ei de a lupta cu o boală cumplită. Pe scena de la Românii au talent, adolescenta a dezvăluit că le-a cerut medicilor să-i amputeze piciorul stâng pentru a fi sigură că scapă de maladia cumplită. Voia să taie răul de la rădăcină.

Însă, tumora ei a migrat la plămâni, punându-i sub semnul întrebării șansele de supraviețuire. Cel mai negru scenariu s-a petrecut pe 7 aprilie, când Emma s-a stins din viață în Canada. Organizațiile mondiale de luptă împotriva cancerului au mai pierdut un membru de vază, fiindcă Emma devenise un militant înverșunat pentru identificarea de noi metode de tratament.

De altfel, în ultima ei reacție pe rețelele sociale, din 27 martie 2019, Emma Neagu constata cu amărăciune că cercetările științifice în acest domeniu au cam ocolit copiii bolnavi de cancer.

„Nu putem să strângem bani pentru altceva, întreabă Childhood Cancer research? Chiar trebuie să fie întotdeauna despre cercetările în domeniul cancerului la sân și despre panglica roz? Când vine vorba de copii, cumva se pare că întoarcem spatele și uităm care este cauza principală de deces în rândul copiilor”, a scris Emma Neagu pe Facebook.

Tânăra gimnastă, care a fost nevoită să renunțe la sportul de performanță din cauza cancerului osos, a sperat până în ultima clipă că se va găsi leac pentru afecțiunea ei.

Emma Neagu a fost înmormântată vineri, la Toronto, în prezența familiei ei și prietenilor. Dumnezeu să o aibă în pază!

Conform apropiaților ei, Emma a lăsat lumii un mesaj, un fel de „testament” cu ultimele sale dorințe:

„Emma nu şi-a dorit să rămână în memoria celorlalți drept fata bolnavă de cancer şi a urât expresia a pierdut bătălia. Îşi dorea, în schimb, să fie pomenită drept fata care putea să meargă în mâini şi să facă mişcări complicate în ciuda cancerului. Deşi avea o vârstă fragedă, Emma a fost suficient de înţeleaptă încât să ştie că o victorie ţine doar de viziunea proprie şi de ceea ce laşi pe această lume, nu de final”, se arată pe site-ul Permavita.

  • Ultimul mesaj postat de Emma Neagu pe rețelele sociale. Concurenta Românii au talent a murit în Canada

related posts

Modifică setările cookies