Un val imens polar traversează România. Când se schimbă vremea și ce temperaturi vor fi înregistrate 


Meteorologii emit un avertisment de aer polar care va cuprinde toată țara începând din data de 5 noiembrie. În ciuda faptului că ultima lună de toamnă debutează cu vreme frumoasă și caldă în sudul României, acest lucru se va schima începând cu data de 5 noiembrie, atunci când un val polar va cuprinde întreg teritoriul țării. 


Meteorologul Elena Mateescu a anunțat cum va fi vremea în luna noiembrie. „Primele zile din noiembrie vom avea temperaturi peste mediile multianuale, cu temperaturi chair şi de 22 de grade în sudul României. În a doua săptămână de noiembrie este aşteptat un nou val de frig, fiind posibile minime sub 0 grade în centrul ţării şi posibil chiar ninsori în zonele de munte mai joase”.

Așadar trebuie să ne așteptăm la fluctuații majore ale gradelor din termometru și la precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, la altitudini de peste 2000 de metri. 

În săptămâna 15.11-22.11, temperaturile se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 22.11-29.11 va aduce medii valorice termice situa ușor peste cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales la munte. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință în general deficitară, mai ales în zonele montane, informează ANM. 

Vezi și: Share în bucate cu Alex Petricean - Sarmale 2021

  • Un val imens polar traversează România. Când se schimbă vremea și ce temperaturi vor fi înregistrate 

related posts

Modifică setările cookies