Un editor al publicației a fost de acord să îi plătească Prințului Harry o sumă „substanțială”, conform avocatului David Sherborne. Mirror Group Newspapers va plăti nu doar toate cheltuielile de judecată ale lui Harry, dar și despăgubiri, costul total fiind de 400.000 de lire sterline, adică 505.000 de dolari.

În luna decembrie, Prințul Harry a primit o despăgubire în valoare de 140.000 de lire sterline, echivalentul a 177.000 de dolari. Despăgubirea a venit, după ce un judecător a concluzionat că pirateria „răspândită și obișnuită” la Mirror Group Newspapers a continuat și după sfârșitul anilor 1990, dar și că aceasta a fost acoperită de directorii publicației.

Mai mult decât atât, judecătorul Timothy Fancourt a constatat că Prințul Harry se numără printre persoanele al căror telefon a fost piratat „într-o manieră modestă”.

Prințul Harry nu a intentat procese doar împotriva Daily Mirrors, ci și împotriva altor două tabloide, pe care le acuză de hărțuire Prințesei Diana, a lui Meghan Markle și susține că presa britanică i-a făcut viața un calvar.

În ziua în care a fost stabilită sentința definitivă, Prințul Harry s-a aflat în Regatul Unit, dar nu a fost prezent la tribunal. Acesta i-a făcut o vizită tatălui său, Regele Charles al III-lea, care a anunțat că suferă de cancer.

În prezent, Prințul Harry se luptă în instanță cu The Sun și cu Daily Mail, acuzațiile fiind tot de spionaj ilegal. Cu toate acestea, în urmă cu puțin timp, acesta a renunțat la un caz de calomnie împotriva Daily Mail, după ce a primit o decizie nefavorabilă înainte de proces.

 

Sursa foto: Getty Images