Unul dintre cei mai buni piloți din lume a murit într-o luptă aeriană. Colonelul ucrainean făcea acrobații uimitoare în zbor


Colonelul ucrainean Oleksandr Oksanchenko (53 de ani), considerat unul dintre cei mai buni piloți de vânătoare din lume, a murit într-o luptă aeriană scrie unian.ua. Președintele Volodymyr Zelensky i-a acordat Ordinul Steaua de Aur post-mortem.


Oleksandr Oksanchenko este cunoscut pentru acrobațiile efectuate în zbor, participând la multe show-uri aviatice. S-a remarcat în 2018 în timpul unui astfel de spectacol aerian, care a avut loc în Belgia.

„Aviatori din brigada de aviație tactică a Comandamentului aerian central al Forțelor Aeriene ucrainene – colonelul Oleksandr Oksanchenko și Yurii Bulavko – au participat cu succes la spectacolul aerian din Belgia. Aceștia au oferit atât demonstrații live, cât și statice ale aeronavelor ucrainene. Piloții ucraineni au primit premii din partea organizatorilor show-ului aerian, precum și din partea participanților”, anunța atunci Ministerul Apărării din Ucraina.

El a înregistrat mai mult de două mii de ore de zbor, în plus, a executat perfect cele mai complexe elemente de acrobație. 

A devenit celebru după zborurile triumfale de la show-ul aerian - SIAF, The Royal International Air Tattoo, International Airshow-2017, Czech International Air Fest.

Stilul său de acrobații este cunoscut în întreaga lume.

Pilotul era căsătorit și avea două fiice. 

Sursă foto: unian.ua

Vezi și: 

  • Unul dintre cei mai buni piloți din lume a murit într-o luptă aeriană. Colonelul ucrainean făcea acrobații uimitoare în zbor

related posts

Modifică setările cookies