Wow! Miss America 2020 s-a ,,încoronat” cu descompunerea catalitică a peroxidului de hidrogen


Cea mai importantă competiţie de Miss din Statele Unite ale Americii s-a desfăşurat joi, 19 decembrie, marea câştigătoare fiind Camille Schrier. Pe lângă frumuseţe, reprezentanta statului Virginia a impresionat la proba de talent cu un experiment ştiinţific.


Studentă la o facultate de farmacie, tânăra de 24 de ani a realizat o premieră în istoria concursului de frumuseţe Miss America. Astfel, niciodată până acum nu s-a mai întâmplat ca vreo concurentă să se prezinte pe scenă ca un veritabil om de ştiinţă.

 

Camille şi-a luat inima în dinţi şi a efectuat ,,live” ceea ce în termeni de specialitate se cheamă descompunerea catalitică a peroxidului de hidrogen (un experiment care testează reacţia peroxidului de hidrogen în contact cu un catalizator precum iodura de potasiu).

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Miss Virginia (@missamericava) pe

Câştigând proba de talent cu această demonstraţie chimică, Camille Schrier a făcut un pas uriaş spre titlul de Miss America 2020, membrii juriului neavând cum să rămână insensibili la combinaţia fericită între frumuseţe şi inteligenţă. ,,A trebuit să fiu creativă pentru a găsi o cale prin care să-mi pun în valoare talentul într-un mod distractiv. Unii oameni au percepţia greşită că ştiinţa e plictisitoare”, a declarat americanca.

  • Wow! Miss America 2020 s-a ,,încoronat” cu descompunerea catalitică a peroxidului de hidrogen

related posts

Modifică setările cookies