Pe data de 23 iunie 2023, în jurul orei 04:00 dimineața, cântăreața Xonia a fost oprită de oamenii legii, în trafic, și supusă unui test anti-drog. La momentul respectiv, a reieșit că vedeta consumase cocaină și alcool, fiind depistată cu o alcoolemie de 0,3g/l pur în aerul expirat, însă rezultatele medicilor legiști au demonstrat contrariul.

„La data de 23 iunie a.c., în jurul orei 4.00, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au procedat la oprirea unui autovehicul condus de către o femeie, pe o stradă din sectorul 2. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana care conducea autovehiculul se afla sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor interzise, dar și că nu avea dreptul de a conduce pe teritoriul României’,transmitea Poliția Rutieră anul trecut.

Xonia, pe numele său din buletin Loredana Sachelaru, a demonstrat că nu consumase cocaină înainte de a se urca la volan, iar medicii legiști confirmă acest lucru.

„Sunt foarte supărată. Nu am fost nici beată, nici drogată. Nu am consumat droguri în viața mea. Am și o problemă de sănătate și nu aș putea să fac asta nici prin absurd. De o săptămână nu pot să mai dorm, iau calmante. Sunt traumatizată de ce s-a scris în presă”, spunea cântăreața.

Avocata artistei a declarat faptul că cineva trebuie să își ceară scuze în mod public pentru trauma pe care clienta sa a suferit-o în urma scandalului, însă nu este clar cine este responsabil. Aceasta mai spune și că ar putea fi producătorul testului anti-drog, autoritățile care l-au pus sau cei care au verificat gradul de eroare al aparatului.

„Cineva va trebui să răspundă pentru toate daunele pe care clienta mea le-a suferit, acestea fiind daune morale, în special daune de imagine. Deci apreciem că cineva va trebui să răspundă şi să ceară scuze public pentru toată trauma pe care clienta mea a suferit-o. Rămâne să ne consultăm şi să luăm o decizie în acest sens.

Este foarte greu de spus în acest moment cine, pentru că, stând şi analizând în detaliu problema, poate să fie producătorul testelor respective, autorităţile care l-au pus, autoritatea care a verificat gradul de eroare al acestui aparat. Nu ştiu. Rămâne să ne consultăm şi vă vom anunţa când vom lua o decizie”, a declarat avocata Xoniei pentru un post TV.

Foto: Instagram