La ce concluzie au ajuns oamenii de știință după ce au căutat ani de zile... punctul G


În sfârșit, bărbații care se tot chinuiesc fără succes să găsească misteriosul punct G, care ar oferi plăceri divine femeilor, au o scuză serioasă: până și cercetătorii spun, mai nou, că așa ceva nu există!

Tag-uri: #punctul G #studiu

De peste 70 de ani umblă vorba că femeile pot simți plăceri de nedescris dacă le este stimulată o anumită zonă... extrem de greu de găsit, pentru că nimeni nu știe cu exactitate unde este localizată :) Cercetătorii care au venit cu informația că „punctul G” există au specificat că acesta se află undeva pe peretele frontal al vaginului, în spatele osului pubian. Însă e localizat diferit la fiecare femeie. Mulți bărbați și-au făcut un scop în sine în găsirea acesui punct misterios în timpul actului sexual.

Dar iată că la 70 de ani după ce ginecologul german Ernst Gräfenberg a venit cu ideea că femeile simt o plăcere mai mare datorită unei rețele dense de terminații nervoase, un nou studiu spune că punctul G nu există. Cercetarea la care au participat mai multe femei demontează mitul conform căruia ar exista acest punct plin de terminații nervoase -  aparent acestea sunt distribuite în mod egal pe peretele vaginal.

Barry Komisaruk, de la Universitatea Rutgers din New Jersey, a spus: „Nu este ca și cum ai apăsa pe buton la lift sau pe întrerupător ca să aprinzi lumina”.

De asemenea, și o echipă de medici din Istanbul a precizat că dovezile anatomice pentru prezența punctului G au fost „insuficiente și slabe”.

Studiul poate fi o ușurare pentru mulți. Un sondaj arată că 22% dintre bărbați încearcă să nimerească punctul G în timpul actului sexual.

 

  • La ce concluzie au ajuns oamenii de știință după ce au căutat ani de zile... punctul G

related posts

Modifică setările cookies