Sfaturi pentru o relaţie împlinită de la un specialist de renume mondial


Relaţiile amoroase reprezintă de multe ori o provocare pentru noi toţi. 


Specilista care ne dă sfaturi e Esther Perel, care şi-a ales ca misiune să ne arate cum putem avea relaţii implinite şi cum putem depăşi dificultăţile din cuplu. Cărţile ei se vând în milioane de exemplare, iar la conferinţele pe care le ţine în toată lumea, biletele se dau imediat. 

Aşadar, hai să vedem câteva sfaturi importante care ne pot ajuta în relaţia cu partenerul:

Comunicarea e inima relaţiei: spune-ţi nevoile!
Cu cat mai deschis, cu atat mai bine! Ne putem simţi în siguranţă şi îi putem oferi şi celuilalt acelaşi sentiment doar dacă ne permitem să fim vulnerabili şi sinceri. Evident, contează CUM spunem lucrurile, dar e important să le spunem. Partenerul nostru, oricât ne-ar iubi, nu ne ghiceste gândurile, aşa că e important să ne exprimăm nevoile şi dorinţele. 

Empatia e cheia: înţelege-ţi partenerul! 
Partenerul e un om la fel ca şi tine, cu răni sufleteşti, emoţii şi nevoi. Ca să poţi avea o relaţie împlinită, ideea e să te străduieşti să îl intelegi, nu doar să vrei să îl schimbi. Mai mult, această întelegere trebuie arătată. Partenerul are nevoie, de multe ori, de validare: cineva să îi spună direct că e OK să se simtă şi pierdut/trist/deprimat sau oricum altcumva. Şi că soluţiile se pot găsi şi împreună. Chiar dacă pare simplu de pus în practică, Esther spune ca de multe ori e mai dificil decât credem. Şi asta pentru ca mulţi sunt focusaţi pe ce anume le provoacă lor o anumită stare sau acţiune a partenerului şi mai puţin pe răspunsul la întrebarea “ de ce acţionează sau simte aşa partenerul? ” 

Regândeşte ideea de infidelitate: acceptă că e posibilă şi în relaţii perfecte!
Probabil acest sfat este cel mai greu de digerat şi înteles! Potrivit lui Esther,  infidelitatea nu are nicio legătură cu iubirea. Motivele pentru care un om decide să înşele sunt nenumărate.  “De multe ori, când cineva înşală, o face pentru că are nevoie să se redescopere, să se conecteze cu o altă parte a lui însuşi. Nu vrea neapărat un alt partener, pur şi simplu are nevoie să se vadă pe el însuşi într-o altă lumină”. De exemplu, sunt oameni care înşală pentru a primi o confirmare (că încă mai pot cuceri), că vor să se simtă liberi sau că îşi doresc adrenalină şi aventură. 


Iată şi o conferinţă TED ţinută de Esther Perel în care dezvoltă ideea de infidelitate:

 

Poveşti de iubire puteţi vedea şi în serialul "Lecţii de viaţă", de pe PRO TV:

FOTO: FACEBOOK

  • Sfaturi pentru o relaţie împlinită de la un specialist de renume mondial

related posts

Modifică setările cookies