1. Nu vreau sa fac miscare
Daca principala ta problema e ca nu vrei sa faci miscare/nu vezi avantajele sportului, pune-ti urmatoarea intrebare: „Vreau sa fiu dependenta de altii sau independenta la batranete?”. Poate fi dur, dar adevarul e ca miscarea regulata te va ajuta sa traiesti o viata mai lunga si mai confortabila.
6 pasi simpli care iti garanteaza un abdomen plat in doar 7 zile
2. Sunt deja slaba, ce rost are?
Daca te uiti atent in jur la sala, majoritatea colegelor tale sunt deja slabe. De ce mai fac miscare atunci? Pentru ca vor sa ramana in forma si sa se simta bine. A slabi nu e singurul, nici cel mai bun motiv sa mergi la sala. Daca ti-ai atins acest obiectiv, seteaza-ti altul, cum ar fi sa alergi 15 km pe banda.
3. Exercitiile de la sala sunt plictisitoare
Suntem de acord – alergatul pe banda in timp ce te uiti la televizor poate fi plictisitor. Dar o ora de Zumba, cataratul pe un zid sau vaslitul sunt opusul plictiselii – si ard calorii la fel de bine. Trucul este sa cauti mereu antrenamente noi si distractive.
4. Nu sunt buna la sport
Nimeni nu-ti cere sa intri intr-o echipa de baschet sau de volei – nu mai esti in liceu. Fa jogging, mergi cu bicicleta, joaca badminton, plimba-te prin parc. Toate acestea sunt forme foarte bune de miscare.
5. Nu vad rezultatele exercitiilor fizice
Cel mai bun mod de a scapa de aceasta frustrare este sa trisezi putin si sa obtii un „castig” rapid. Incepe in forta – cu o dieta super-sanatoasa si niste ore de cardio – si poti slabi intre 1.5 si 3 kilograme chiar in prima saptamana. Acest lucru te va ajuta sa fii motivata in continuare.
6. Vreau sa ma distrez, nu sa fiu obsedata de ce mananc
Vestea buna aici este ca poti sa iti „incalci” dieta, si poti ramane slaba. Nutritionistii chiar te sfatuiesc sa ai o masa pe saptamana la care sa mananci tot ce vrei. Astfel vei avea la ce sa visezi in timp ce mananci salata si, in plus, metabolismul tau va arde mai repede grasimile.
7. Am febra musculara prea mare!
Daca ai dureri dupa o sesiune de exercitii fizice si te ingrozeste gandul de a merge din nou la sala a doua zi, trebuie sa-ti schimbi strategia. O idee buna este sa inchei o sesiune de fitness mai devreme decat de obicei. Astfel vei ramane in forma si vei astepta cu interes ora de a doua zi.
8. Am o veche problema la picior si nu vreau sa o agravez
Expertii in fitness spun ca exista o multime de exercitii care te pot ajuta sa-ti vindeci problemele vechi sau sa-ti calmeze durerea. Daca ai dureri de spate, sold sau de picior, un curs de Pilates te poate ajuta.
9. Sunt frustrata cu progresul pe care il fac
Frustrarea e un lucru bun. Cand esti frustrata, stii ca esti pe marginea zonei tale de confort si ca esti pregatita sa cresti. Aminteste-ti ca faci un lucru bun pentru tine si incearca sa te vizualizezi simtindu-te puternica, motivata si fericita, chiar si cand simti opusul.
10. Miscarea fizica e supraestimata
Daca nu intelegi beneficiile fizice a ceea ce faci, risti sa renunti. Cere-i unui antrenor sa-ti explice ce efecte au exercitiile pe care le faci asupra diferitelor zone ale corpului sau informeaza-te din revistele de fitness & health sau de pe internet.
11. Sunt prea obosita sa merg la sala
Uneori, la finalul zilei vrei sa sari peste ora de fitness, sa poti dormi o ora in plus. Dar nu folosi lipsa de somn ca scuza permanenta. Dimpotriva, impune-ti ca prioritate sa dormi suficient noaptea, astfel incat sa poti face si miscare. Tine cont ca miscarea din timpul zilei te poate ajuta sa dormi mai bine noaptea.
12. Viata mea e destul de stresanta/deprimanta sa ma mai chinuiesc si cu sport
Daca nu-ti suporti job-ul, esti stresata acasa sau treci printr-o criza existentiala, miscarea e probabil ultimul lucru pe care vrei sa-l faci. Dar, in realitate, ar trebui sa fie primul. Miscarea stimuleaza secretia de endorfine, care te ajuta sa faci fata mai bine stresului si iti dau o stare de bine.