1. Fii pozitiv si atent la actiunile tale
In urma unor studii realizate de Asociatia Internationala pentru Studiul Obezitatii s-a descoperit ca o gandire pozitiva reprezinta modul cel mai eficient pentru a transforma comportamentul potential negativ intr-un pozitiv in ceea ce priveste regimul alimentar. In acest sens, s-au creat programe prin care se face diferenta intre sentimentul de foame si dorinta de a manca pentru a ne satisface nevoile emotionale, cum ar fi stresul, furia sau depresia.
2. Fii atent la ritmul cu care mananci
Potrivit unui studiu publicat recent in Jurnalul American de Nutritie s-a explicat faptul ca ritmul cu care mancam influenteaza greutatea corporala. In urma unei cercetari realizata pe 22 de oameni care au mancat fie mai repede, fie mai incet, s-a demonstrat faptul ca cei care au avut un ritm mai scazut au consumat o cantitate mai mica de hrana. Persoanele care adopta acest ritm au raportat ca senzatia de foame a aparut de-abia dupa 4 ore mai tarziu.
3. Introdu otetul in alimentatie
Un studiu din Jurnalul International de Obezitate a aratat ca adaugarea de otet in diverse mancaruri, cum ar fi milkshake-urile, are efectul dorit, gustul destul de neplacut fiind suficient pentru a potoli orice dorinta de a manca.