4 feluri in care poti consuma goji, superfructul care te mentine tanara, sanatoasa si frumoasa


Fructul  asiatic goji este unul din acele alimente aproape magice care scad apetitul.  Cu indice glicemic foarte mic, goji este cel mai puternic antioxidant dintre toate produsele alimentare existente in lume si este folosit de mii de ani in medicina chineza. 


Cu de 500 de ori mai multa vitamina C decat in portocale, cu mai multa vitamina A decat in orice alt aliment, 18 aminoacizi (mai mult decat in polen), 21 minerale si 29 de acizi grasi diferiti – toate aceste proprietati au facut spcialistii sa denumeasca acest aliment ca “superfructul”. 20-30 de grame pe zi te vor ajuta sa iti intaresti imunitatea, sa iti reglezi digestia, sa slabesti si sa iti mentii pielea elastica. 

Iata 4 sugestii pentru a consuma alimentul minune. 

1. Suc natural de goji. Produsul se gaseste in magazinele cu produse bio si nu continea zahar sau conservanti. El imbunatateste circulatia, digestia  si sistemul imunitar si poate fi consumat fara restrictii.

2. Fructe deshidratate in iaurt. Aceasta poate fi o varianta pentru un mic dejun foarte sanatos. Impreuna cu probioticele din iaurturi, fructul goji va avea efect benefic asupra organismului, in special asupra sistemului imunitar si osos. De asemenea, s-a demonstrat ca fructul asiatic imbunatateste vederea, feritilitatea si libidoul. 

3. In mancare. Chinezii pun goji in diverse feluri de mancare: ei il mananca langa peste sau pui, in supe sau il pun in sosuri, Rehidratate, fructele pot fi o garnitura sanatoasa si cu foarte putine calorii. Consumat des, fructul ajuta la combaterea factorilor care produc cresterea tensiunii arteriale si, in plus, da un somn mai odihnitor, imbunatateste dispozitia si amelioreaza depresia. 

4. Ca ceai. In magazinele de specialitate se gasesc ceaiuri pe baza de goji care de asemenea sunt foarte sanatoase. Printre altele, consumul de asemenea ceai ajuta la drenaj si deci este important in curele de slabire si combaterea celulitei. Un alt beneficiu este ca stimuleaza producerea şi reproducerea celulelor sangelui precum si regenerarea şi vindecarea mai rapida a ranilor. 

related posts

Modifică setările cookies