- Uleiurile și untul sunt săţioase, dar trebuie consumate cu moderaţie
Acestea sunt alimentele evitate în majoritatea dietelor, deoarece preparatele prăjite in ulei ar putea creşte riscul de diabet, al bolilor de inimă, conduc la îngrăşare şi multe altele.
Un studiu a sugerat ca atunci când adaugi unt sau uleiuri în dieta ta, cel mai bine ar fi să alegi ulei MCT, care vine de la trigliceride de catenă medie. Acest ulei este mai bun decât cele de floarea soarelui sau de cocos, iar participanţii la studiu au mărturisit că au simţit senzaţia de foame cu 3 ore mai târziu decât după consumul celorlalte uleiuri.
- Gălbenuşul nu este atât de rău precum spun dietele
Într-adevar, gălbenuşurile conţin mult mai multe calorii decât albuşul unui ou, însă acestea sunt cele bogate în conţinut nutriţional. Gălbenuşurile conţin vitamina B12, fosfor, fier, acid folic şi luteină. Unele dintre aceste vitamine şi minerale sunt dificil de găsit în alte alimente.
Pentru a slăbi, oul este folositor datorită nivelului de grăsime şi de proteine ridicat. Asta înseamnă că vei mânca mai puţin, în comparaţie cu alte alimente cu un conţinut similar de grăsimi şi proteine.
- Avocado este o gustare sănătoasă şi săţioasă
Deşi conţine multe calorii, fructul are puţin zahăr şi este bogat în grăsimi şi în proteină. De aceea, este alimentul perfect pentru cei care aleg să ţină o dietă pentru a scăpa de kilograme.
Conform Women’s Health Magazine, o revistă de sănătate, avocado are un nivel ridicat de potasiu, care poate reduce balonarea. Datorită conţinutului bogat în grăsimi, el este şi săţios, înlăturând senzaţia de foame.
- Alege produsele lactate cu grăsimi în schimbul celor fără
Dacă vrei să incluzi lactatele în dieta ta şi speri să dai jos kilogramele nedorite, ar trebui să manânci produse nedegresate.
Deşi laptele degresat a fost preferat în majoritatea dietelor, un studiu realizat de NPR a găsit că lactatele integrale sunt legate de o rată mai mică de obezitate. Laptele cu procent scăzut de grăsimi a fost corelat, în schimb, cu îngrăşarea sau stagnarea greutăţii.
- Nucile, alunele şi seminţele te satură repede
Toate acestea conţin extrem de multe calorii, însă, odată mâncate, îţi vei simţi stomacul plin imediat. Acest lucru se datorează proteinelor, grăsimilor şi conţinutului de fibre, dar şi texturii. Specialistul în nutriţie Richard Mattes a declarat pentru New York Times că textura „crocantă” a acestora ar putea trimite semnale creierului pentru a declanşa senzaţia de saţietate.
În plus, ele au fost corelate şi cu riscul redus al bolilor de inimă.