Ulei esential de cimbru si rozmarin. Amesteca o picatura, doua de ulei esential de cimbru si de rozmarin si maseaza-ti tamplele. Sau si mai bine: gaseste pe altcineva sa o faca! Dupa cateva minute, permite-i corpului sa se relaxeze si intinde-te. Potrivit unui studiu realizat in 2010, uleiul esential de cimbru si cel de rozmarin contin carvacrol, o substanta cu efect antiinflamator cu rol inhibitor asupra enzimei ciclooxigenaza 2, aceeasi asupra caruia actioneaza si analgezicele obisnuite.
Cura de magneziu. Atunci cand esti racita consumi mai multe citrice pentru ca sunt bogate in vitamina C. Acelasi efect il are si magneziul asupra durerilor de cap. Medicii recomanda o doza zilnica de 400 de miligrame de magneziu, mineral care se gaseste si in semintele de dovleac, macrou sau ciocolata neagra.
Vitamina B. Un alt aliat in lupta este vitamina B. Potrivit unui studiu desfasurat timp de 3 luni, 59 la suta dintre pacientii care au luat zilnic o doza de 400 de miligrame de vitamina B au avut semnificativ mai putine migrene. Daca nu esti adepta vitaminelor la cutie, noteaza ca migdalele, semintele de sesam si branzeturile au un continut bogat din aceasta vitamina.
Extract de brusture. Medicii care sunt specializati in tratarea migrenelor apeleaza deseori la brusture, o planta extrem de eficienta in tratarea bolii. Cantitatile recomandate sunt: 75 mg de doua ori pe zi, timp de o luna, dupa care doza poate fi redusa la 50 mg. Inainte de a incepe aceasta cura insa, consulta-ti medicul.
Radacina de ghimbir. Ghimbirul actioneaza asupra migrenelor pentru ca are efecte asupra aceluiasi hormon ca aspirina, prostaglandina. In plus, taie si greata care insoteste de multe ori durerile de cap. Ca sa scapi de durere, fa-ti un ceai din radacina de ghimbir fiarta in jumatate de apa la foc mic, timp de 30 de minute.