1. Infometarea
Nu doar ca nu slabesti daca te infomentezi, dar te poti chiar imbolnavi. Poate rezultatele sunt vizibile pe termen scurt, insa in timp, te poti confrunta chiar cu anorexia, iar dintr-o femeie cu un corp svelt si tonifiat poti ajunge piele si os. Nu e atractiv de loc, crede-ma!
2. Pastilele pentru slabit
Oricat de mult ti-ar placea ca mama, tata, antrenorul de fitness sau nutritionistul sa slabeasca in locul tau, nu este posibil! Cu atat mai putin ar putea niste pastile pentru slabit sa depuna tot efortul necesar in locul tau. Probabil ca unele dintre ele te ajuta, insa mai mult decat o dieta echilibrata si multe ore petrecute in sala se sport, nu pot face cu siguranta. In plus, iti pot cauza efecte adverse si te poti trezi ca acumulezi kilograme in loc sa pierzi.
3. Evitarea carbohidratilor
Una dintre regulile dietei spune ca trebuie sa eviti extremele! Carbohidratii ingrasa, e adevarat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii elimini complet din meniul tau zilnic. Daca vrei sa fii sanatoasa si sa ai rezultate pe termen lung, consuma-i cu masura.
4. Verificarea zilnica a greutatii
Poate ai observat ca la concursurile pentru slabit, concurentii sunt cantariti saptamanal. Da, nicidecum zilnic! Nu ai cum sa vezi rezultatele de la o zi la alta, iar daca te cantaresti frecvent, nu vei face decat sa te descurajezi. Scrie pe un carnetel ce greutate aveai cand ai inceput dieta, iar apoi comoleteaza in fiecare saptamana pentru a vedea diferenta.
5. Lenea
Suna urat, dar recunoaste ca unul dintre cele mai frecvente motive pentru care nu mergi la sala, in parc cu rolele sau la jogging este... lenea! Odata ajunsa acolo, gasesti energia necesara antrenamentului. Dar cum te pornesti? Nu te gandi la sport ca la o corvoada. Gandeste-te ca la un mod de relaxare si iti vei dori cu siguranta sa revii la antrenament zilnic.