1. Mancam de “ de plictiseala”.
Multe femei se trezesc mancand pentru ca “nu au altceva mai bun de facut”! Asa ca evitati rontaitul in fata televizorului. Normal, pare mai bun un film cu o punga de popcorn in fata care abunda in grasimi. Dar “efectele secundare” se observa imediat pe cantar: cateva kilograme in plus.
2. Mancam “din cauza stresului”.
Stresul cotidian este pentru multe persoane “un pretext” ca sa mai “ciuguleasca” cate ceva. Mancatul pe fond emotional (fie ca e vorba de nervii de la serviciu, de o despartire de iubit sau de examenele de la facultate) este o problema din ce in ce mai des intalnita. Refugiul in ciocolata si inghetata iti mai “indulceste” problemele pe moment, insa nu este o solutie sa mananci de fiecare data cand esti stresata sau deprimata.
3. Mancam pentru ca “ne-am lasat de fumat”.
“Decat sa fumez o tigara, mai bine mananc o ciocoltata”, se amagesc multe dintre noi. Atunci cand incearca sa scape de un lucru de care sunt dependente, femeile tind sa faca alte activitati care sa le tina ocupate. Iar mancatul pare o solutie simpla ca sa stai departe de tentatiile nocive.
4. Mancam pentru ca “asa ne impun normele sociale si culturale”.
Unele societati pun mare pret pe mesele copioase. Chiar daca ne-am saturat, “nu este frumos” sa plecam de masa fara sa mancam desertul, de exemplu. Mai bine invocam faptul ca tinem dieta sau ne umplem farfuria cu legume si gratare usoare.
5. Mancam pentru ca “ne simtim obosite”.
"Manac ceva sa ma energizez”, spun multe dintre noi dupa o zi obositoare la munca. Ceea ce trebuie sa intelegem este ca atunci cand suntem epuizate avem nevoie de odihna, nu de mancare!