5 sfaturi despre pregătirea pielii pentru vară


Am intrat în sezonul de vară și ne fuge gândul la soare și plajă. E bine să avem grijă de pielea noastră, să o pregătim în așa fel încât să fie bine îngrijită înainte de a o expune la razele soarelui. 

Tag-uri:

Care sunt pașii necesari pentru a obține o piele frumoasă și sănătoasă? Iată câteva sfaturi: 

O epilare făcută corect

Atunci când vine vorba de epilare, fiecare femeie alege metoda dorită: cu ceară, cu un epilator eficient, care să prindă și cele mai mici fire de păr, cu lama de ras sau cu ajutorul unui aparat cu IPL. Indiferent de metoda aleasă, ai grijă la detalii și nu uita nici un fir de păr pe sub piele. 

De asemenea, este important să lași să treacă 24 sau chiar 48 de ore de la momentul epilării până când expui pielea la soare. Indiferent de metoda folosită, pielea este iritată și are nevoie de un repaus pentru a se reface. 

O expunere imediată la soare nu face decât să o afecteze și mai rău. Rezultatul? Piele înroșită și bubițe. Așa că oferă-i timp să respire astfel încât să te poți bucura apoi de soare cât vrei. 

Exfoliere pentru o piele cu aspect proaspăt

Pe perioada sezonului rece, pielea se descuamează destul de mult din cauza materialelor care acoperă mari porțiuni din piele, plus frigul și umiditatea care o afectează.

De aceea, odată cu venirea căldurii, e bine să punem accent pe procesul de exfoliere, astfel încât celulele moarte să fie îndepărtate, iar pielea să își recapete aspectul strălucitor. 

Folosește o cremă exfoliantă potrivită, care să nu facă rău pielii. Testează mai întâi crema pe o porțiune de piele și vezi dacă apar eventuale iritații. Poți opta și pentru un preparat natural, un exfoliant facut in casa, pe bază de zaț de cafea, zahăr, mălai sau sare. 

Atunci când alegi crema exfoliantă din comerț, important e ca respectivul produs să fie potrivit pentru tipul tău de piele: uscată, mixtă sau grasă. Acordă atenție instrucțiunilor și informațiilor de pe ambalaj, în așa fel încât să faci cea mai bună alegere. În cazul în care ai avut diverse afecțiuni ale pielii, cel mai bine e să ceri sfatul unui dermatolog pentru selecția celor mai potrivite și sigure produse cosmetice pentru tine. 

 

Optează pentru o alimentație sănătoasă

Dincolo de îngrijirea pielii la exterior, trebuie să acorzi o importanță sporită și îngrijirii din interior. Alimentația are un rol important în ceea ce privește modul în care arată pielea. O poți ajuta cu alimente potrivite și sănătoase, care să conțină vitaminele A, C și E. 

Vitamina A are efect antioxidant și contribuie la producerea rodopsinei - pigmentul responsabil de vederea crepusculară și nocturnă - și asigură sănătatea pielii, a unghiilor și a dinților. Vitamina C este de asemenea un antioxidant și ajută la regenerarea țesuturilor și la o bună funcționare a tendoanelor, ligamentelor și a vaselor de sânge. Vitamina E ajută la cicatrizarea rănilor, vindecarea arsurilor, menține sănătatea vaselor de sânge și a ochilor, având un rol important în întărirea sistemului imunitar. 

Vitamina A este prezentă în legume și fructe de culoare verde închis și portocaliu, precum și în produse lactate, ouă, ficat și carne de pește. Vitamina C o poți asimila din cartofi, citrice, ardei, fructe de pădure și roșii, iar Vitamina E este prezentă în fructele cu coajă lemnoasă (nuci, migdale, fistic, alune de pădure), brânză, ouă și cereale integrale. 

Omega 3 are un rol foarte important în obținerea unui aspect sănătos al pielii, fiind format din acizi grași care oferă suplețe pielii. Acesta poate fi asimilat din pește sau poate fi obținut din suplimente alimentare care au omega 3. 

Hidratare interioară și hidratare exterioară

Este important să te hidratezi eficient atât la interior, cât și la exterior. Consumă lichide pe tot parcursul zilei, astfel încât senzația de sete să fie cât mai rară. Aportul de apă provine atât din consumul direct, cât și din consumul de fructe sau legume cum ar fi pepene, roșii și castraveți. 

Hidratarea exterioară se face cu loțiuni și creme. Pentru pielea sensibilă se recomandă folosirea unor geluri de duș pentru copii sau a dermatocosmeticelor care se găsesc în farmacii. 

Pentru pielea uscată poți folosi uleiul de corp, care este mult mai hidratant decât crema de corp. Fie folosești un ulei de corp cosmetic, fie unul de măsline cu câteva picături de ulei esențial pentru un miros plăcut. 

Dacă te confrunți cu o piele sensibilă, alege creme și produse cosmetice fără parfum și fără parabeni. Chiar dacă nu te poți bucura de un parfum atrăgător, ca un cazul altor cosmetice, vei avea o piele relaxată și frumoasă, fără iritații. 

Protejează-ți pielea atunci când o expui la soare

Folosește o cremă cu SPF. Aceasta poate avea valori cuprinse între 15 și 50. Un SPF 15 oferă o protecție de 93% în fața radiațiilor UVB. SPF 30 blochează aceste radiații în proporție de 97%, SPF 50 protejează în proporție de 99%. 

În plus, cu cât factorul de protecție este mai ridicat, se mărește și perioada de timp în care pielea este protejată. E bine însă să ai în vedere reaplicarea cremei mai des atunci când intri în apă. 

Ai grijă să nu te expui la soare fără protecție. Razele soarelui pot avea efecte negative care nu mai pot fi combătute ulterior: arsuri puternice care lasă pete pe piele, îmbătrânirea prematură a pielii sau chiar cancer de piele. Nu te grăbi să obții bronzul prin expunere exagerată la soare. Cel mai probabil vei obține efectul invers: o piele înroșită și iritată. 

Ține cont de aceste sfaturi, astfel încât să ai pielea sănătoasă și pregătită de expunerea la razele soarelui. Obține un bronz cu răbdare, astfel încât să arăți și să te simți bine. 

  • 5 sfaturi despre pregătirea pielii pentru vară

related posts

Modifică setările cookies