Vitamina A
Beta-carotenul, care este convertit in vitamina A este foarte benefic pentru oase, dar si pentru vedere. In plus, te ajuta sa iti pastrezi pielea, dintii si ochii sanatosi. Asigura-te ca iti iei zilnic doza necesara de vitamina A din alimente precum laptele, galbenusul de ou, morcovul, pepenele sau portocala.
Vitamina B6
Aceasta vitamina mai este cunoscuta si drept piridoxina, care are un rol important in intarirea sistemului imunitar. De asemenea, ajuta la reglarea hormonilor si este buna pentru metabolism si creier. Incearca sa incluzi in meniul tau zilnic alimente precum carnea de pasare, cerealele, avocado sau bananele.
Vitamina B9
Cunoscuta drept acid folic, vitamina B9 este folosita in dezvoltarea sistemului nervos. Pentru ca este foarte hranitoare pentru ADN, e important sa o consumi pe parcursul sarcinii. Legumele verzi, precum brocoli sau spanac, dar si citricele contin foarte multa vitamina B9.
Vitamina C
Vitamina C ajuta la producerea de celule rosii din sange si totodata, e benefica in procesul de vindecare a organismului. Aceasta vitamina iti creste puterea de concentrare, prin cresterea nivelului de noradrenalina din creier. Daca vrei sa te bucuri de efectele ei, consuma kiwi, portocale, capsuni sau grapefruit.
Vitamina E
Un antioxidant important pentru femei, vitamina E ajuta la cresterea parului si la repararea tesuturilor pielii. Totodata, se spune ca vitamina E ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a pielii. Consuma cat mai multe fructe si legume, pentru a-ti lua cantitatea necesara de vitamina E. In plus, foloseste-o ca atare, cumparata de la farmacie, pentru unghii, masti de par homemade sau chiar pentru piele.