Anul acesta, Oprah a trecut cizmele UGG pe lista obiectelor sale favorite. Iar multe fashioniste ii dau dreptate: fericitele posesoare ale unei perechi originale de UGG cu siguranta nu vor sa se desparta vreodata de acestea. Tin cald, sunt comode si se dovedesc a fi tot mai trendy pe masura ce trec anii.
Pana acum am auzit povesti ciudate despre fake-uri. Acum a venit randul UGG-urilor originale sa fie luate la ochi si la control de catre vigilentii medici americani. Conform site-ului fashionista.com, dr. Olivier Zong, de la NYC Footcare, a declarat ca “mediile umede si intunecate, asa cum sunt cizmele din piele si blana de oaie, reprezinta mediul perfect de dezvoltare a ciupercilor piciorului”. Cu aceste ciuperci poti intra in contact la piscina, daca mergi descaltata pe o suprafata infectata sau te poti contamina de la o persoana deja infectata. Iar cizmele originale UGG se pare ca favorizeaza dezvoltarea acestor microorganisme.
Totusi, exista si specialisti care sustin ca textura cizmelor este conceputa astfel incat sa absoarba transpiratia, mediul ideal de dezvoltare a ciupercilor. "Infectiile cu ciuperci ale piciorului afecteaza 40 la suta dintre persoane. Iar aceasta statistica este valabila inca de dinaintea aparitiei cizmelor UGG" spune medicul Dr. Howard Shapiro, de la Manhattan Podiatry, care nu a avut pana acum nici un caz de infectii cu ciuperci favorizate de celebrele cizme. Asadar parerile sunt impartite.
Totusi, pentru a evita orice problema, specialistii consultati de fashionista.com au cateva sugestii de purtare a UGG-urilor in siguranta: folositi spray-uri antiperspirante, sosete din fibre acrilice care tin departe de picioare transpiratia. In plus, nu purtati zile la rand aceeasi pereche de UGG-uri. Dupa o zi de purtare, lasati-le 24 de ore sa se aeriseasca si sa se usuce.