Antibioticele naturale: o solutie sanatoasa in tratarea bolilor! Afla care sunt avantajele lor!


Romanii iau antibiotice dupa ureche, asa cum reiese dintr-un studiu al Ministerului Sanatatii, fara sa ceara sfatul medicului, ci doar la indrumarea prietenilor sau vecinilor. De aceea, in Uniunea Europeana mor anual peste 25.000 de persoane pentru care medicii nu mai pot face nimic din cauza rezistentei pe care germenii bacterieni au reusit sa o dezvolte. O solutie mult mai sanatoasa in tratarea afectiunilor o reprezinta antibioticele naturale. Afla care sunt avantajele lor!
 


Cel mai nou sondaj desfasurat de Comisia Europeana, Eurobarometru, releva ca peste jumatate din romani au luat antibiotice in ultimele 12 luni, iar 16% dintre acestia nu au avut o reteta medicala. Asa cum s-a observat inca din momentul descoperirii lor, antibioticele actioneaza asupra bacteriilor, si nu asupra virusurilor, iar administrarea lor in cazul unei simple afectiuni de natura virala nu face altceva decat sa sporeasca rezistenta organismului la substanta activa.

Ce alternative exista? La aceasta intrebare ne raspunde dr. Daniela Busneag, medic specialist cu competente in api-fitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital.  

Antibioticele naturale reprezinta remediul prin care se evita dezvoltarea rezistentei organismului la bacterii, fara niciun fel de reactii adverse.

Diferenta dintre antibioticele de sinteza si cele naturale este ca cele din urma nu dau reactii adverse si pot fi utilizate atat in tratarea cat si in pentru prevenirea unor afectiuni. De exemplu, infectiile din sezonul rece sunt provocate in cea mai mare parte de virusuri, iar vindecarea pacientilor se poate face si fara antibiotice, motiv pentru care administrarea lor pentru semne minore de raceala este o modalitate de tratament gresita, la fel de eronata fiind si administrarea preventiva.

De ce sunt periculoase antibioticele de sinteza?
Antibioticele luate fara sfatul medicului si inainte sa li se testeze rezistenta la bacterii pot face bacteriile si mai puternice. In plus, un antibiotic nepotrivit risca sa distruga flora bacteriana care ajuta la digestie si poate duce la aparitia stafilococului auriu, foarte rezistent la tratamente.

Printre plantele care au capacitatea de a ajuta organismul sa lupte cu diverse microorganisme se numara fruzele de maslin, mugurii de plop, lichenul de piatra, cimbrul, cuisoarele.

Insa cel mai important lucru de retinut este faptul ca orice medicament trebuie luat la recomandarea medicului si numai dupa un consult de specialitate.

 

related posts

Modifică setările cookies