Care este primul oraș din China în care s-a interzis mâncatul pisicilor și câinilor


Shenzhen a devenit primul oraș chinez care a interzis vânzarea și consumul de carne de câine și pisică.


Acest lucru vine după ce focarul de coronavirus a fost cauzat de consumul de carne de liliac, ceea ce a determinat autoritățile chineze să interzică comerțul și consumul de animale sălbatice.

Shenzhen a făcut un pas mai departe, extinzând interdicția asupra comercializării câinilor și pisicilor în vedere consumului. Noua lege va intra în vigoare de la 1 mai.

30 de milioane de câini pe an sunt uciși în toată Asia pentru carne, spune Humane Society International (HSI).

Cu toate acestea, practicile de a mânca carne de câine în China nu sunt atât de comune - majoritatea chinezilor nu au făcut-o niciodată.

"Câinii și pisicile ca animale de companie au stabilit o relație mult mai strânsă cu oamenii decât toate celelalte animale, iar interzicerea consumului de câini, pisici și alte animale de companie este o practică comună în țările dezvoltate și în Hong Kong și Taiwan", a declarat guvernul orașului Shenzhen , potrivit unui raport al Reuters.

„Această interdicție răspunde și la cererea și în spiritul civilizației umane.”

"Acest lucru ar putea fi cu adevărat un moment important în eforturile de a pune capăt acestui comerț brutal care ucide anual 10 milioane de câini și 4 milioane de pisici în China", a spus dr. Peter Li, specialist în politici din China pentru HSI.

Cu toate acestea, în același timp cu această hotărâre, China a aprobat utilizarea fierei de urs pentru a trata pacienții cu coronavirus.

Fierea de urs - un lichid digestiv drenat din  urși captivi vii - a fost folosit de multă vreme în medicina tradițională chineză.

Ingredientul activ, acid ursodeoxicolic, este utilizat pentru a dizolva calculii biliari și pentru a trata bolile hepatice. Dar nu există nicio dovadă că este eficient împotriva coronavirusului, iar procesul este dureros și chinuitor pentru animale.

Brian Daly, un purtător de cuvânt al Fundației Animals Asia, a declarat pentru AFP: „Nu ar trebui să ne bazăm pe produse provenite de la animalele sălbatice precum fierea de urs, ca soluție pentru a combate un virus mortal care se pare că provine de la animale sălbatice.”

O piață de animale sălbatice

În februarie, autoritățile chineze au interzis comerțul și consumul de animale sălbatice.

Această mișcare a apărut după ce s-a arătat că o piață din Wuhan care vinde animale sălbatice și carne de animale sălbatice ar fi putut fi punctul de plecare pentru focarul noului coronavirus, oferind mijloacele pentru ca virusul să se răspândească de la animale la oameni.

În prezent, există aproape un milion de cazuri de virus confirmate la nivel mondial și mai mult de 55.000 de decese, potrivit unui număr al Universității Johns Hopkins.

Numai în China, există 81.589 de cazuri confirmate și 3.318 decese, a declarat Comisia Națională de Sănătate.

Foto. Shutterstock

Trending Review cu Daragiu 

related posts

Modifică setările cookies