Iată ce presupune mai exact acesta intervenție! Dacă pot beneficia și bărbații de acest “artificiu” de înfrumusețare, ne lămurește pe larg doamna Doctor Carmen Giuglea, Medic Primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, într-un interviu pentru Perfecte.ro.
Ce este blefaroplastia și ce zone se pot corecta?
Blefaroplastia presupune corectarea excesului tegumentar de la nivelul pleoapelor, combinată sau nu cu corecția pungilor de sub ochi. În afara aspectului îmbătrânit pe care-l capătă ochii din cauza excesului de piele, se poate adăuga și senzația de pleoape grele, sau chiar limitarea câmpului vizual, datorate efortului pleoapei superioare de a ridica greutatea pielii în exces. Același exces inestetic la nivelul pleoapei inferioare accentuează aspectul de ochi ridați, obosiți, căzuți.
Blefaroplastia poate corecta aceste aspect prin îndepărtarea surplusului de piele și uneori și a depozitelor de grăsime care pot ajunge să proemine prin tegumentul subțire al pleoapei, determinând aspectul de ochi umflat, tumefiat.
Află și cum poți obține un zâmbet de Hollywood. Care e rolul fațetelor dentare. Află asta de la doctorul Klodian Hazizi
Cum se face această intervenție?
Intervenția se poate face cu anestezie locală în regim ambulator, sau cu anestezie generală la cerere.
Incizia și excizia excesului de piele se practică la nivelul pliului pleoapei superioare astfel încât cicatricea postoperatorie să fie aproape inobservabilă, iar pentru pleoapa inferioară imediat sub marginea ciliară.
Rezultatul postoperator final este în general foarte bun, cu întinerirea spectaculoasă a aspectului ochilor, a privirii.
Pot beneficia atât bărbații, cât și femeile la acest tip de intervenție?
Această intervenție se poate face atât la femei, cât și la bărbați, efectul benefic fiind cu atât mai evident cu cât ptoza (pielea lăsată) este mai accentuată, mai avansată.
Cum arată pacientul ideal pentru o astfel de intervenție? Contează vârsta din buletin?
Cele care solicită cel mai frecvent acest tip de intervenție sunt în general femeile peste 45-50 ani, și mai puțin bărbații. Să fie o manifestare a cochetăriei sau o mai mare grijă față de propria persoană? Sau o teamă mai mare de bătrânețe? Greu de spus, sau poate doar câte puțin din fiecare.
Se știe că pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă și subițire, este o zonă greu de intervenit?
Operația de blefaroplastie presupune manevre chirurgicale delicate, de finețe, iar atunci când indicația este corect stabilită, pacientul este foarte mulțumit. Este foarte important ca intervenția să se facă corect, astfel încât să se scoată doar excesul de piele și nu mai mult, pentru a nu apărea dificultăți de închidere a pleoapelor.
Din practica dvs, dacă ar fi să faceți un top al intervențiilor estetice ce loc ar ocupa?
În practica mea chirurgicală, această intervenție ocupă locul 5 ca și frecvență a solicitării, după augmentarea mamară, rinoplastia, liposucție și liftingul/micșorarea sânilor. Ea constituie în general “debutul chirurgical” pentru femeile care îndrăznesc să apeleze la chirurgia estetică pentru întinerirea feței, și se poate asocia cu injectări de acid hialuronic pentru obținerea unui efect benefic cumulativ.