Este foarte important de stiut urmatorul aspect: creierul nostru functioneaza cu glucoza, deci cand avem pofta de dulce este vorba de un dezechilibru chimic la nivel cerebral si atunci organismul ne spune "avem nevoie de ceva dulce". In momentul in care creierul cere glucoza, este bine de stiut ca nu trebuie sa ii dam zaharul din produsele de patiserie si cofetarie.
Creierul este foarte satisfacut, si pentru o perioada mult mai lunga, daca ii dam carbohidratii complecsi din produsele fainoase. Deci nevoia de dulce pe care organismul nostru o semnalizeaza, noi o traducem gresit in nevoie de zahar, cand de fapt el are nevoie de amidon.
"Persoanelor carora le este pofta de dulce le recomand sa elimine din alimentatia lor zaharul rapid, pentru ca de fapt zaharul cere zahar si cu cat mancam mai multe dulciuri, cu atat le vom dori mai mult. Pofticiosii de dulce trebuie sa manace amidon si produse fainoase, care din punct de vedere metabolic satisfac pofta de dulce, insa se absorb mult mai lent in sange si in cazul asta creeaza o satietate si tin de foame mult mai mult", spune Mihaela Bilic.
Produsele cu amidon sunt tot ce inseamna paine, cartof, paste fainoase, orez, mamaliga, deci produse din care glucoza se absoarbe mult mai lent si care nu ne face dependenti de un gust dulce puternic.