1. Arunca un ochi peste ingredientele produselor
Inainte sa pui produsele in cos, citeste-le etichetele. Fii atenta la primele ingrediente trecute pe ambalaj, pentru ca ele se regasesc in compozitia produselor in cel mai mare procent. De exemplu, o privire asupra etichetei te face sa eviti cerealele al caror prim ingredient trecut pe lista e zaharul.
2. Nu te lasa pacalita de ambalajele care iti iau ochii
Doar pentru ca pe ambalaj scrie mare si colorat ‘fara grasimi’, ‘fara conservanti’ sau ‘cea mai buna alegere’, nu inseamna ca acele produse sunt bune pentru tine. Multe alimente sunt prezentate ca fiind sanatoase, dar pur si simplu nu sunt. De exemplu, nu au zahar, dar au grasimi.
3. Verifica foarte atent continutul de grasime
Alege produsele care contin grasimi nesaturate, in defavoarea celor ce au in compozitie grasimi saturate. Totusi, indiferent ce tip de grasime e mentionat pe eticheta, nu trebuie sa depaseasca trei grame per portie, sau dupa caz, la 100 de calorii. Desigur, anumite alimente, cum ar fi uleiul pentru gatit, sunt mult mai bogate in grasimi. Nu exista alternative ale produselor de genul acesta, dar ai grija sa le folosesti cu moderatie.
4. Alege alimentele bogate in fibre
Atunci cand cumperi paine, cereale, paste, sau orice alti carbohidrati, fii atenta ca pe eticheta sa se regaseasca cel putin doua grame de fibre per portie. Corpului tau ii ia mai mult timp sa digere fibrele, decat ii ia sa digere simplii carbohidrati. Asadar, cu cat produsele pe care le consumi contini contin mai multe fibre, cu atat te vei simti mai satula dupa ce le mananci si bineinteles, portiile vor incepe sa devina tot mai mici.