Coaja merelor: Un antioxidant numit querecin se ascunde in coaja merelor. Acesta este bun pentru pastrarea sanatatii creierului si al plamanilor. De asemenea, coaja merelor contine multe fibre si vitamine decat fructul in sine.
Tulpinile de chard elvetian: Planta aceasta seamana foarte bine cu spanacul. In 2006, un studiu a demonstrat ca tulpinile lungi ale acesteia contin o cantitate substantiala de glutamina, un amino acid care are un rol important in imbunatatirea sanatatii.
Coaja de portocala: Substanta chimica de la nivelul cojii de portocale si a altor citrice ajuta la reducerea nivelului colesterolului din organism mai mult decat diferite tratamente medicamentoase.
Compusii acesteia lupta chiar si impotriva bolilor de inima si a zonelor inflamate.
Frunzele de sfecla: Frunzele de sfecla sunt pline de fibre, calciu, fier si o multime de vitamine importante organismului. Cauta cateva retete si incepe sa folosesti aceasta sursa de santate.
Coaja de pepene verde: Pepenele verde contine un amino acid denumit L-citrulina, despre care se crede ca imbunatateste performantele sportive. Un studiu din 2003 arata ca citrulina care ajuta si la indepartarea nitrogenului in sange se regaseste in coaja acestuia.
Frunzele de napi: Ca si napii, frunzele acestora sunt pline de vitamina A si K, fibre, fier dar si potasiu.
Coaja de cartofi: Cartofi sunt o sursa importanta de fibre, insa coaja contine vitaminele, B, C, fier, calciu si potasiu si multi alti nutrienti.
Semintele de dovleac: Jumatate de cana de seminte de dovleac pe zi iti asigura necesarul de magneziu benefic corpului.
Daca cantitatea de magneziu este redus acest lucrtu poate duce la osteoporoza, dureri de cap si inima. De asemenea, acestea sunt pline de fier si proteine si reduce nivelul de colesterol din organism.