Oţetul
Oţetul de mere, un remediu naturist folosit de mulţi, poate îndepărta bacteriile şi închide porii atunci când este aplicat direct pe piele. În plus, acesta poate fi amestecat cu miere într-un pahar cu apă şi băut o dată pe zi pentru a reduce hiperhidroza.
Roşia
Sucul de roşii este de asemenea folosit pentru a reduce transpiraţia deoarece controlează temperatura internă a corpului. Băut zilnic, sucul conduce la îmbunătăţirea condiţiei de hiperhidroză.
Aloe Vera
Gelul de Aloe Vera este o altă soluţie, având un efect răcoritor asupra pielii, ajutând şi în cazul pielii arse de soare, ori în cazul ridurilor. Gelul trebuie aplicat direct, cu o cârpă curată pe zonele cu probleme.
Salvia
Salvia s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente plante pentru reglarea transpiraţiei excesive, deoarece opreşte dezvoltarea bacteriilor care conduc la aceasta. Planta poate fi folosită în diferite moduri. Ceaiul de salvie reprezintă o posibilitate. Acesta trebuie preparat cu o linguriţă sau două din planta uscata, lăsat la infuzat pentru 5-7 minute, si băut în fiecare noapte înainte de somn. O linguriţă de frunze de salvie poate fi de asemenea fiartă într-o cană cu apă, lăsată să ajungă la temperatura camerei şi apoi, lichidul trebuie folosit pentru a curăţa tălpile picioarelor, palmele, subraţul şi orice alte zone ce prezintă hidrozã.
Lămâia
Datoritã acidului citric, bacteriile care provoacă transpitația sunt eliminate. Sucul de lămâie trebuie amestecat cu praf de copt şi aplicat cu o dischetă la subraț. Este important să lăsaţi compoziţia pe piele pentru cel puţin 30 de minute şi apoi să clătiţi bine.