Cum sa renunti la diete si la obsesia pentru mancare


Multe dintre noi credem ca vom gasi la un moment dat in viata un echilibru alimentar. Dupa ce ne vom rezolva problemele la job, dupa ce vom face curatenie generala in casa, dupa ce trece iarna, dupa ce ne facem abonament la sala, dupa toate astea, vom gasi timp si pentru noi.


De cele mai multe ori, suntem ultima noastra prioritate. Munca, familia, relatia cu iubitul sau cu sotul, pana si plimbatul catelului (daca il avem) vin mai sus decat noi pe lista de prioritati. Si, bineinteles, toate ne amagim ca la un moment dat o sa avem o pauza, un moment magic in care o zana va veni, isi va roti bagheta deasupra noastra, si ne va da echilibrul care ne lipseste.

Pentru ca, vedeti voi, atunci cand ne punem in permanenta pe ultimul loc, ne lipsim vietile de relaxare si de placere. Nu e de mirare, asadar, ca pentru multe dintre noi mancarea devine singura sursa de placere si ca, atunci cand avem in fata o farfurie de mancare, vrem sa ne cufundam in aceasta singura sursa de bucurie, de entuziasm si de placere a intregii zile.

In timp, invatam sa intindem mana automat dupa o farfurie cu mancare atunci cand avem nevoie de o pauza sau de ceva care sa ne inveseleasca, chiar daca nu suntem flamande, pentru ca e singurul mod in care ne simtim satisfacute.

Dar astfel nu facem decat sa-i dam mancarii mai multa putere si mai mult control asupra vietii noastre decat merita.

Iata ce trebuie sa faceti: reorganizati-va prioritatile. Adevarul este ca, cu cat petreci mai mult timp oferindu-ti bucurie, cu atat vei avea mai mai multa energie pentru alti oameni si cu atat vei fi mai fericita (de unde si o nevoie scazuta pentru a manca doar ca sa te simti bine).

Iata 3 pasi simpli pentru a te pune pe tine pe primul loc si a renunta la obsesia ta pentru mancare:

1.    Adauga putina placere in viata ta IN FIECARE ZI. Fa o baie, fa-ti manichiura, cere iubitului sau unei colege sa-ti faca un masaj de 10 minute la spate, fa mai mult sex, citeste o revista care iti place, savureaza un cappuccino pe o tereasa insorita, orice iti poti imagina.
2.    Odata pe saptamana fa o plimbare lunga intr-un loc care iti place, fara sa-ti iei mobilul cu tine. Doar tu, cu gandurile tale. Gandeste-te la ce iti doresti, la ce te face fericita, gandeste-te ca meriti tot ce-i mai bun.
3.    Iesi in pauza de pranz. Daca poti, paraseste biroul si mergi la un restaurant grozav sau chiar pe o banca in parc. Cele 30-60 de minute te vor reincarca si iti vor da energia necesara pentru a rezista in restul zilei.

Nimeni nu va face aceste lucruri pentru tine. Zana buna nu exista. Tu trebuie sa iti creezi singura un echilibru si sa te straduiesti sa-ti modifici obiceiurile. Merita, crede-ne.
 

related posts

Modifică setările cookies