Important este nu ceea ce mancam, ci cat de repede o facem, sustin expertii americani. Astfel, o persoana care savureaza fiecare inghititura au mai putine sanse sa se ingrase, pentru ca isi lasa ragazul sa simta cand s-au saturat.
Dimpotriva, cei care mananca pe nerasuflate tot ce-si pun in farfurie iau mai repede in greutate pentru ca nu isi dau seama cand trebuie sa se opreasca.
Studiul realizat de americani a demonstrat ca persoanele care au mancat mai repede au consumat 646 de kilocalorii in numai 9 minute, pe cand cele care au mancat incet au consumat numai 579 de kilocalorii in 29 de minute.
“La cei care mesteca mai mult apare mai repede senzatia de satietate, in timp ce mancatul rapid te face sa consumi mai multe alimente pana sa simti ca te-ai saturat”, spune Kathleen Melanson, membra a echipei de cercetare.
Melanson sustine ca si tipul de mancare consumata are un rol esential in rapiditatea cu care inghitim: painea integrala, de pilda, este inecacioasa daca este inghitita nemestecata, cum putem face in cazul painii albe.