Periutele dentare pot fi din punct de vedere al consistentei moi, medii sau dure.
In general se recomanda utilizarea periutelor cu duritate medie, insa acestea trebuie alese in concordanta cu particularitatile gingiei si dintilor fiecarei persoane in parte. Medicul dentist este cel in masura sa recomande un anumit tip de periuta de dinti.
In general se admite ca un periaj corect dureaza intre 2 si 3 minute, dar acest interval este relativ, pentru ca tine de viteza cu care fiecare individ in parte realizeaza periajul intregi cavitati orale.
Mult mai importante decat durata periajului sunt miscarile pe care le realizam cu periuta de dinti, schimbarea la timp a periutei dentare, utilizarea unei paste de dinti cu concentratie adecvata de fluor, etc.
CITESTE SI: Cele mai bune sfaturi pentru o dantura perfecta
Atunci cand apare durerea de dinti, pastilele sunt doar un mijloc de a „ascunde” aceasta durere, de a o calma, in niciun caz nu se adreseaza cauzei care a produs-o. Dincolo de faptul ca la un moment dat medicamentele cu pricina nu isi vor mai face efectul, afectiunea dentara progreseaza, devenind mult mai greu de tratat, cu probleme la instalarea anesteziei si cu prognostic rezervat de succes.
Asadar, ideal ar fi sa prevenim astfel de situatii (aparitia durerilor dentare) si categoric, in momentul in care apar, sa ne adresam imediat medicului stomatolog.