Alexandru Cîrîc, directorul Institutului de Cercetare Alimentară, a explicat recent, în cadrul unei emisiuni TV, la ce ar trebui să fim atenți atunci când cumpărăm crenvurști, dar și alte produse din carne. Specialistul ne sugerează să citim, în primul rând, eticheta produsului, unde sunt înscrise date despre conținut. Pe de altă parte, trebuie să fim atenți și la aspectul produsului.
„Noi reacționăm oarecum neașteptat. Acum câțiva ani un producător de crenvurști a încercat să nu mai aditiveze crenvurștii, să nu mai adauge în crenvurști nitritul, să nu mai adauge ascorbatul, să nu mai folosească aditivii care să folosesc uzual. Ce s-a întâmplat? Crenvurștii nu au fost consumați. Deci nici măcar angajații nu i-au consumat, pentru că erau de culoare brună, ușor verzui, nu mai aveau aceeași consistență, nu mai fierbeau la fel de bine, Nu mai erau la fel de zemoși la interior, erau cu totul un alt produs.