De ce ar trebui să cumpărăm crenvurști cu membrana zbârcită. Greșelile pe care le fac mulți români atunci câng aleg acest produs


Mulți români preferă crenvurști fierți la micul dejun sau, ca gustare, sub formă de hot-dog. Puțini știu însă cum să aleagă corect acest produs din magazin. Majoritatea producătorilor adaugă în ei aditivi și coloranți, pentru a le da un aspect atractiv. 


Alexandru Cîrîc, directorul Institutului de Cercetare Alimentară, a explicat recent, în cadrul unei emisiuni TV, la ce ar trebui să fim atenți atunci când cumpărăm crenvurști, dar și alte produse din carne. Specialistul ne sugerează să citim, în primul rând, eticheta produsului, unde sunt înscrise date despre conținut. Pe de altă parte, trebuie să fim atenți și la aspectul produsului. 

„Noi reacționăm oarecum neașteptat. Acum câțiva ani un producător de crenvurști a încercat să nu mai aditiveze crenvurștii, să nu mai adauge în crenvurști nitritul, să nu mai adauge ascorbatul, să nu mai folosească aditivii care să folosesc uzual. Ce s-a întâmplat? Crenvurștii nu au fost consumați. Deci nici măcar angajații nu i-au consumat, pentru că erau de culoare brună, ușor verzui, nu mai aveau aceeași consistență, nu mai fierbeau la fel de bine, Nu mai erau la fel de zemoși la interior, erau cu totul un alt produs.

Noi, în schimb, ne ducem către acel produs pe care îl știm. Dacă mergem acum la raft și căutăm crenvurștii, un consumator neavizat se va duce către acel crenvurst ușor roz, pe care membrana este foarte bine întinsă și care are și un aspect comercial ușor strălucitor. Sunt toate greșelile pe care le putem face atunci când alegem acel crenvurst. Crenvurstul ar trebui să fie cât mai deschis la culoare, pentru că o carne tocată, mai ales o carne de pui, știm bine că nu este o roșiatică, nu poate avea culoarea roz”, a mai spus Alexandru Cîrîc.

„Atunci când la suprafață nu este strălucitor și nu este umed, riscul microbiologic este mai mic, pentru că bacteriile se dezvoltă mai bine pe suprafețele umede decât pe suprafețele uscate”, a mai explicat specialistul.

  • De ce ar trebui să cumpărăm crenvurști cu membrana zbârcită. Greșelile pe care le fac mulți români atunci câng aleg acest produs

related posts

Modifică setările cookies