Teoria conform careia prajirea sau fierberea alimentelor la temperaturi mai mici de 40 de grade Celsius scade din enzimele ce duc la ingrasare si ajuta la absorbtia nutrientilor cheie sta in spatele dietei Raw. Cei ce urmeaza cura se asigura ca mancarea lor este mult mai light din punct de vedere al prepararii, mai necoapta, si apeleaza de cele mai multe ori la fructe confiate sau nuci pisate ca meniu principal.
Tratamentul pare sa ii faca sa se simta mai sanatosi, intr-o stare mult mai buna din punct de vedere fizic si psihic.
Verdictul expertilor, insa, atrage atentia asupra nivelului caloric ce devine din ce in ce mai scazut prin aceasta reteta de dieta.
Intr-adevar, caldura poate distruge din nutrienti, dar este doar un mit faptul ca mancarea e mai sanatoasa daca este mai negatita. In cazul morcovilor, de exemplu, este recomandata fierberea pentru a “sparge” peretele celular al plantei si a ajunge la substantele nutritive.
Exista totusi si un aspect de retinut - putem obtine tot ce-i mai bun din fructele si legumele pe care le consumam daca le coacem sau fierbem intr-o cantitate mica de apa intr-o perioada cat mai redusa de timp!
Acest gen de regim nu e recomandat sub nicio forma copiilor sau femeilor gravide pentru ca reduce nivelul proteinelor, elemente vitale pentru organism.
CODUL BONUS de astazi, 22 ianuarie 2010, pentru concursul "Zboara in orasele modei cu Blue Air si Perfecte.ro" este: Iarna asta alege destinatiile Blue Air